Miami skočil do druge zmage

Foto: Žurnal24 Wade, James in Bosh bodo naredili vse, da Miami popeljejo do naslova prvaka lige Foto: Žurnal24 Dwyane Wade Foto: Žurnal24 Dwyane Wade Foto: Žurnal24 LeBron James Foto: Žurnal24 LeBron James Foto: Žurnal24 Kevin Garnett Foto: Žurnal24 Boston Foto: Žurnal24 Chris Bosh Foto: Žurnal24 Rajon Rondo Foto: Žurnal24 LeBron James
V polfinalu vzhoda lige NBA zvezdniški Miami proti Bostonu vodi že z 2:0 v zmagah po sinočnjem blestenju LeBrona Jamesa in Dwyana Wada. Na zahodu je Oklahoma poravnala izid proti Memphisu na 1:1.
Oglej si celoten članek

LeBron James in Dwyane Wade se nista dokopala do letošnjega naslova najkoristnejšega igralca lige NBA, zato pa v vodita v polfinalu vzhoda proti Bostonu z 2:0. Sinoči je Miami ugnal Boston s 102:91. Skupaj sta zvezdnika dosegla kar 63 točk! James: 35, od tega 24 v drugem polčasu, in sedem skokov, Wade: 28, 8 skokov. Še v zadnji četrtini je bil izid poravnan na 80, nato pa je sledila serija vročice 14:0.

Na zahodu je Oklahoma slavila s 111:102 in izenačila izid v zmagah. Kevin Durant je dosegel 26 točk.

"Ni dvoma, igrala sta čudovito in v prid naše zmage uporabila ves svoj talent," je sijal trener Miamija Erik Spoelstra. "Igramo proti odličnemu moštvu. V obrambi igramo trdno, kolikor se le da," je po srečanju dejal James.

"Ne igrava zaradi posamičnih nagrad – LeBron ima dva naslova MVP, jaz imam enega za najkoristnejšega igralca v finalu. Najini dosežki povedo vse," se Wade, vsaj na videz, ni preveč sekiral, ker je naslov najkoristnejšega igralca lige pripadel Chicagovemu Derricku Rosu, ki je postal najmlajši v zgodovini lige, ki mu je to uspelo. Star je 22 let.

Rajon Rondo je za Celtics dosegel 20 točk, ki jih je oplemenitil z 12 podajami. Po poškodbi stopala se je v moštvo Bostona vrnil Paul Pierce, Ray Allen pa je nadaljeval tekmo poškodbi v tretji četrtini navkljub.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Vzhod:
Miami Heat : Boston Celtics 102:91 /2:0/
James 35, 7 sk., Wade 28, 8 sk., Bosh 17, 11 sk.; Rondo 20, 12 pod., Garnett 16, 6 sk.

Zahod:
Oklahoma City : Memphis Grizzlies  111:102 /1:1/
Durant 26, Westbrook 24, 6 pod., Harden 21, 5 pod.; Conley 24, 8 pod., Mayo 16


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.