Miami slavi: "Ta ekipa kot družina"

Foto: EPA Wade Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Wade Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Wade Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA James Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Bosh Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Bosh Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Spoelstra Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA Riley Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA čivava Wade dres pes očala Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA James Wade Bosh glave navijači Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA LeBron James Italija Italijan navijač transparent Miami Heat parada proslava nas Foto: EPA navijačica navijači Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA pokal trofeja Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA trubači trobente ansambel bend Miami Heat parada proslava naslov NBA Foto: EPA navijači konfeti Miami Heat parada proslava naslov NBA
Člani ekipe Miami Heat so z navijači na ponedeljkovi paradi po ulicah mesta proslavljali osvojeni naslov v ligi NBA. Pokal Larryja O'Briena je drugič prispel na Florido, prvič v karieri pa ga je lahko s svojimi privrženci delil tudi superzvezdnik LeBron James.
Oglej si celoten članek

"To je najboljši občutek, kar sem jih kdajkoli imel ... To so bile moje sanje, točno tukaj, da bi lahko dvignil pokal Larryja O'Briena, ga objel, zgrabil in ga nikoli ne bi izpustil," je ob paradi dejal najkoristnejši igralec finalne serije LeBron James.

Sveto trojico Jamesa, Dwyana Wada in Chrisa Bosha je skupaj s soigralci pozdravilo več sto tisoč prebivalcev obmorskega mesta. Več kot 15 tisoč jih je bučno sprejelo tudi v dvorani American Airlines Arena. Nekateri so najboljša mesta ob cesti zasedali že v nedeljo zvečer.

Člani zmagovitega moštva so na dvonadstropnem avtobusu pozdravljali meščane skupaj s prijatelji in družinskimi člani, medtem ko so okrog njih padali konfeti, zrak pa je paralo trobljenje avtomobilov. Večino časa je imel mitski pokal v rokah Wade.

Vsak je moral nekaj žrtvovati

"Zahvaljujem se vsem našim navijačem, ki so stali za nami," je dejal Wade, ki je osvojil svoj drugi šampionski prstan. "To so najboljši navijači na svetu." V dvorani so Wade in soigralci na velikem zaslonu podoživeli vse trenutke šampionske sezone, trener Erik Spoelstra pa je pohvalil trud ekipe, še posebej po lanskoletnem finalnem porazu z Dallas Mavericks.

"Ljudje od zunaj so kritizirali to skupino, to ekipo," je dejal Spoelstra. "Niso več računali na to ekipo. Ampak nikoli si niso predstavljali, kako blizu si je ta ekipa kot družina. Vsak izmed teh igralcev je moral nekaj žrtvovati, naj bo to denar, priložnost, minute, da je bil lahko del tega moštva. Vse to za trenutek, kot je ta."

Miami je naslov osvojil z zmago na peti tekmi proti Oklahoma City Thunder, ki je vročici prinesel drugi naslov v zgodovini franšize. James je po svojem premiernem naslovu prvaka večino parade kazal na navijače, potem ko je po sedmih letih pri Cleveland Cavaliers in kontroverznem prihodu na vzhodno obalo le osvojil svoj prvi šampionski prstan.

"Zdi se prav," je po končanem sprejemu v dvorani povedal Bosh. "Tako bi moralo biti ... In želim si, da bi to počeli ves čas!"

Miamijeva šampionska parada po ulicah mesta:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.