Šport > Košarka
14 ogledov

Miami slavi: "Ta ekipa kot družina"

Wade Miami Heat parada proslava naslov NBA
1/16
EPA
Člani ekipe Miami Heat so z navijači na ponedeljkovi paradi po ulicah mesta proslavljali osvojeni naslov v ligi NBA. Pokal Larryja O'Briena je drugič prispel na Florido, prvič v karieri pa ga je lahko s svojimi privrženci delil tudi superzvezdnik LeBron James.

"To je najboljši občutek, kar sem jih kdajkoli imel ... To so bile moje sanje, točno tukaj, da bi lahko dvignil pokal Larryja O'Briena, ga objel, zgrabil in ga nikoli ne bi izpustil," je ob paradi dejal najkoristnejši igralec finalne serije LeBron James.

Sveto trojico Jamesa, Dwyana Wada in Chrisa Bosha je skupaj s soigralci pozdravilo več sto tisoč prebivalcev obmorskega mesta. Več kot 15 tisoč jih je bučno sprejelo tudi v dvorani American Airlines Arena. Nekateri so najboljša mesta ob cesti zasedali že v nedeljo zvečer.

Člani zmagovitega moštva so na dvonadstropnem avtobusu pozdravljali meščane skupaj s prijatelji in družinskimi člani, medtem ko so okrog njih padali konfeti, zrak pa je paralo trobljenje avtomobilov. Večino časa je imel mitski pokal v rokah Wade.

Vsak je moral nekaj žrtvovati

"Zahvaljujem se vsem našim navijačem, ki so stali za nami," je dejal Wade, ki je osvojil svoj drugi šampionski prstan. "To so najboljši navijači na svetu." V dvorani so Wade in soigralci na velikem zaslonu podoživeli vse trenutke šampionske sezone, trener Erik Spoelstra pa je pohvalil trud ekipe, še posebej po lanskoletnem finalnem porazu z Dallas Mavericks.

"Ljudje od zunaj so kritizirali to skupino, to ekipo," je dejal Spoelstra. "Niso več računali na to ekipo. Ampak nikoli si niso predstavljali, kako blizu si je ta ekipa kot družina. Vsak izmed teh igralcev je moral nekaj žrtvovati, naj bo to denar, priložnost, minute, da je bil lahko del tega moštva. Vse to za trenutek, kot je ta."

Miami je naslov osvojil z zmago na peti tekmi proti Oklahoma City Thunder, ki je vročici prinesel drugi naslov v zgodovini franšize. James je po svojem premiernem naslovu prvaka večino parade kazal na navijače, potem ko je po sedmih letih pri Cleveland Cavaliers in kontroverznem prihodu na vzhodno obalo le osvojil svoj prvi šampionski prstan.

"Zdi se prav," je po končanem sprejemu v dvorani povedal Bosh. "Tako bi moralo biti ... In želim si, da bi to počeli ves čas!"

Miamijeva šampionska parada po ulicah mesta:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.