Mick Schumacher že zbira naslove

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oglej si celoten članek

Nemški dirkač Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka v F1 Michaela Schumacherja, se z osvojenim naslovom poslavlja od formule 2 in se v letu 2021 podaja v kraljevski razred dirkaškega športa. Enaindvajsetletni Nemec je na zadnji dirki ohranil 14 točk prednost pred glavnim tekmecem, Britancem Callumom Ilottom.

Nemec je imel pred zadnjim koncem tedna v Bahrajnu 14 točk prednosti v skupni razvrstitvi. Na sobotni glavni dirki je z 18. mesta v spodletelih kvalifikacijah napredoval do šestega in si tako rekoč zagotovil naslov, saj je bil njegov konkurent Ilott peti.

S tem je imel Schumacher, v soboto je dobil tudi dve točki za najhitrejši krog, še naprej 14 točk prednosti, razmerje moči pa se po zadnji sprinterski preizkušnji ni spremenilo, saj sta tako Ilott kot Schumacher ostala brez točk na 10. oz. 18. mestu.

Foto: Profimedia Mick Schumacher

Sin slovitega Michaela Schumacherja je v tej sezoni na 24 dirkah desetkrat stal na odru za zmagovalce, dobil pa je dve dirki, in sicer glavni dirki v Monzi ter Sočiju.

Po uspešni sezoni v F2 se prihodnje leto mladi Nemec seli v F1, kjer bo dirkal za moštvo Haasa. Njegov moštveni kolega bo v letu 2021 še en voznik v F2, Rus Nikita Mazepin, ki je v prvenstvu zasedel peto mesto.

Okužba Wolff: Hamiltonu ne gre najbolje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:34 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.