Šport > Moto športi
960 ogledov

Mick Schumacher že zbira naslove

Mick Schumacher Profimedia

Nemški dirkač Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka v F1 Michaela Schumacherja, se z osvojenim naslovom poslavlja od formule 2 in se v letu 2021 podaja v kraljevski razred dirkaškega športa. Enaindvajsetletni Nemec je na zadnji dirki ohranil 14 točk prednost pred glavnim tekmecem, Britancem Callumom Ilottom.

Nemec je imel pred zadnjim koncem tedna v Bahrajnu 14 točk prednosti v skupni razvrstitvi. Na sobotni glavni dirki je z 18. mesta v spodletelih kvalifikacijah napredoval do šestega in si tako rekoč zagotovil naslov, saj je bil njegov konkurent Ilott peti.

S tem je imel Schumacher, v soboto je dobil tudi dve točki za najhitrejši krog, še naprej 14 točk prednosti, razmerje moči pa se po zadnji sprinterski preizkušnji ni spremenilo, saj sta tako Ilott kot Schumacher ostala brez točk na 10. oz. 18. mestu.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Sin slovitega Michaela Schumacherja je v tej sezoni na 24 dirkah desetkrat stal na odru za zmagovalce, dobil pa je dve dirki, in sicer glavni dirki v Monzi ter Sočiju.

Po uspešni sezoni v F2 se prihodnje leto mladi Nemec seli v F1, kjer bo dirkal za moštvo Haasa. Njegov moštveni kolega bo v letu 2021 še en voznik v F2, Rus Nikita Mazepin, ki je v prvenstvu zasedel peto mesto.

hamilton wolff Okužba Šport Wolff: Hamiltonu ne gre najbolje
Komentarjev 1
  • liacrosni 18:34 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice