Šport > Moto športi
2288 ogledov

Grosjean nasprotoval sistemu, ki mu je rešil življenje: "Brez tega me ne bi bilo več"

roman grosjean Instagram
Francoski dirkač Romain Grosjean (Haas) tako rekoč v trenutku postal velik pristaš kontroverznega varnostnega sistema.

"Ko bo rešil prvo življenje, bodo vsi pomisleki izginili," je kritikom na račun varnostnega sistema Halo, ki ga je formula 1 uvedla z začetkom sezone 2018, takrat v pogovoru za naš mediji sporočil slovenski komentator dirk Andraž Zupančič.

Njegove besede so se ponovno potrdile v nedeljo, ko je varnostni obroč rešil življenje Romainu Grosjeanu (Haas). 

 | Avtor: Epa Epa

Prav zanimivo je, da je bil Grosjean pred tremi leti eden najglasnejših kritikov novega sistema, s katerim je želelo vodstvo tekmovanja zaščititi glavo dirkača pred velikimi letečimi predmeti, kot so na primer odtrgana kolesa, ki jih katapultira v zrak. 

Ostre kritike Šport F1 pojasnjuje, zakaj so predvajali grozljive posnetke

Številni dirkači na čelu z Lewisom Hamiltonom, Sebastianom Vettlom, Grosjeanom in drugimi so takrat izrazili nestrinjanje nad novostjo, ki pa je v samo nekaj letih postala nepogrešljiv del varnostnega mehanizma.

Tega se po nedeljski nesreči zelo dobro zaveda tudi Grosjean.

"Pred leti nisem bil podpornik sistema Halo, zdaj pa menim, da je bila to najboljša stvar, kar smo jih naredili v F1. Brez tega danes ne bi govoril z vami," je z bolniške postelje sporočil dirkač Haasa, ki je v nesreči utrpel le lažje opekline.

Nad učinkom sistema Halo so bili navdušeni tudi drugi dirkači. "To je neverjetno. Če sistema ne bi bilo, sem prepričan, da bi se izteklo drugače. Prav naverjetno ga je bilo videti, kako je sam odkorakal stran. Varnost je zelo napredovala. Lahko smo samo hvaležni," je dejal George Russell (Williams).

grosjean Neokusno Šport Ricciardo zgrožen nad vodstvom F1: "Zakaj je tega treba?"


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.