Šport > Moto športi
1749 ogledov

Prvič vozil v Mercedesu in že ugnal vso konkurenco

George Russell Epa
Na svojih prvih dveh treningih v Mercedesovem bolidu je bil že najhitrejši.

Britanec George Russell, rezervni voznik Mercedesa, ki nadomešča obolelega svetovnega prvaka formule 1 Lewisa Hamiltona na dirki v Bahrajnu ta konec tedna, je zelo dobro izkoristil priložnost. V petek je namreč dobil oba prosta treninga, najbolj se mu je približal dirkač Red Bulla Nizozemec Max Verstappen.

Na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko formule 1 za VN Sahirja je bil Russel pred Red Bullovo navezo, drugi je bil Verstappen, tretji pa Tajec Alexander Albon. Finec Valtteri Bottas, sicer drugi Mercedesov voznik, je bil na prvem treningu četrti. Razplet na drugem je bil podoben, za Verstappnom pa je bil tokrat tretji Mehičan Sergio Perez (Racing Point). Bottas je bil na tem treningu šele 11.

Priložnost za nastop v najboljšem dirkalniku v karavani - Mercedes si je tako kot Hamilton med posamezniki že predčasno zagotovil konstruktorski naslov za sezono 2020 - je 22-letni dirkač, ki sicer vozi za Williams, dobil, ko je Hamilton objavil, da se je okužil z novim koronavirusom in bo moral drugo dirko na tem prizorišču izpustiti. V nedeljo je v Sahirju Hamilton zmagal.

Romain Grosjean "Smrti sem dal ime" Šport Grosjean spregovoril o tem, kako je lezel iz ognja lewis hamilton Zbolel Šport Hamilton: Žal mi je, vendar...

Ta konec tedna sicer dirka poteka na nekoliko spremenjeni trasi, le po zunanjem delu dirkališča, zato je krog tudi krajši, dolg je le 3,543 km. Na prvem treningu je Russell za Verstappna prehitel za 0,176 sekunde, na drugem pa za 0,128 sekunde. Dirkači sicer za krog potrebujejo manj kot minuto.

Na dirki sta še dva novinca. Brazilec Pietro Fittipaldi v ekipi Haas nadomešča Francoza Romaina Grosjeana, ki še čuti posledice hude nesreče in opeklin na nedeljski dirki, Britanec Jack Aitken pa je zasedel mesto svojega rojaka pri Williamsu. A sta bila oba daleč od Russlovega dosežka, saj sta oba treninga končala na zadnjih mestih.

George Russell | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice