Šport > Moto športi
1971 ogledov

"Grosjeanov vizir je bil stopljen"

Reševalni pas/Twitter
Na dan prihajajo nove podrobnosti grozljive nesreče Romaina Grosjeana.

Romain Grosjean (Haas) je v uvodnu v dirki za VN Bahrajnja ob izhodu iz tretega ovinka z zadnjim desnim kolesom zadel prednje kolo Danila Kvjata (AlphaTauri), nato pa s hitrostjo 220 km/h trčil v zaščitno ogrado.

grosjean Neokusno Šport Ricciardo zgrožen nad vodstvom F1: "Zakaj je tega treba?"

Dirkalnik je ob trku prepolovilo, za nameček pa so ga zajeli še ognjeni zublji. Grosjean je nesrečo preživel le z lažjimi praskami, za kar je bil v veliki meri zaslužen varnostni sistem Halo. Francoz je potreboval več kot 30 sekund za izstop iz avtomobila, medtem ko so se delavci ob stezi trudili pogasiti ogenj.

Eden prvih na kraju nesreče je bil zdravnik Ian Roberts, ki je poskušal dezorientiranega dirkač usmeriti k reševalnemu vozilu, potem ko je moral njegov sodelavec Alan van der Merwe za trenutek vanj usmeriti gasilni aparat.

Ostre kritike Šport F1 pojasnjuje, zakaj so predvajali grozljive posnetke

grosjean | Avtor: Epa Epa
"Mislim, da sem mu rekel, naj se usede. Bil je zelo prestresen. Njegov vizir je bil popolnoma stopljen. Uspel sem mu odstraniti čelado in preveriti, če je z njim vse v redu. Čutil je bolečine v stopalu in rokah. Takrat smo vedeli, da ga lahko varno poležemo v avto in ga odpeljemo v medicinski center."

"Najbolj so nas skrbele morebitne poškodbe zaradi ognja in vdihavanje strupenega dima. Upoštevajoč smrtno nevarno nesrečo smo bili lahko z njegovo klinično sliko zelo zadovoljni. Poskušali smo mu zagotoviti udobje in se osredotočili na poškodbe, ki smo jih dejansko lahko videli," je pojasnil Roberts.

roman grosjean Spoznal zmoto Šport Grosjean nasprotoval sistemu, ki mu je rešil življenje: "Brez tega me ne bi bilo več"

Komentarjev 2
  • reunecor 22:49 30.november 2020.

    www︎.︎Marbie︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • Avatar Sarah_Hernandez
    Sarah_Hernandez 20:15 30.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, t0 spletno delo je preprosto in enostavn0, ni mu treba iti v pisarn0. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com