Milan premagal Sevillo

Foto: Žurnal24 Renato je v 14. minuti zadel za vodstvo Seville.
Italijanski nogometni klub Milan je na tekmi evropskega superpokala premagal špansko Sevillo. Rezultat je bil 3 : 1.
Oglej si celoten članek

Milan je ob polčasu sicer zaostajal z 0 : 1, nato pa v drugem polčasu držal vse niti v svojih rokah. Za Sevillo je bil v 14. minuti uspešen Brazilec Renato. Zmagoviti niz Milana je v 55. minuti začel Inzaghi, le sedem minut pozneje pa je z enkratnim volejem Milanu vodstvo prinesel Čeh Marek Jankulovski. Končni rezultat je v 87. minuti postavil Brazilec Kaka.

Sevilla ni prestavila srečanja

Sevilla je igrala v spomin na tragično preminulega Antonia Puerta. © AFP

 
Čeprav je zaradi tragične smrti mladega igralca Seville Antonia Puerte Milan Špancem ponudil preložitev ali odpoved tekme, so ti kljub vsemu odigrali srečanje. Žalovanje za šele 22-letnim Antoniom Puerto, ki je umrl za posledicami srčnega napada, se je sicer preneslo tudi na superpokal. Njegovi soigralci iz Seville so se odločili, da bodo branili lanski naslov tudi v njegov spomin, nogometaši obeh ekip pa so se mu poklonili z minuto molka in žalnimi trakovi.

Milan že petič

 Kaka je postavil končni izid tekme. © AFP

 
Evropski superpokal so prvič odigrali leta 1974, ko je slavil Ajax. Milan pa je lovoriko osvojil že petič. Prvič so zmagali leta 1989, leto pozneje ubranili naslov, potem pa bili najboljši še v letih 1995 in 2003.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.