Šport > Nogomet
14 ogledov

Milan premagal Sevillo

Renato je v 14. minuti zadel za vodstvo Seville. Žurnal24 main
Italijanski nogometni klub Milan je na tekmi evropskega superpokala premagal špansko Sevillo. Rezultat je bil 3 : 1.

Milan je ob polčasu sicer zaostajal z 0 : 1, nato pa v drugem polčasu držal vse niti v svojih rokah. Za Sevillo je bil v 14. minuti uspešen Brazilec Renato. Zmagoviti niz Milana je v 55. minuti začel Inzaghi, le sedem minut pozneje pa je z enkratnim volejem Milanu vodstvo prinesel Čeh Marek Jankulovski. Končni rezultat je v 87. minuti postavil Brazilec Kaka.

Sevilla ni prestavila srečanja

Sevilla je igrala v spomin na tragično preminulega Antonia Puerta. © AFP

 
Čeprav je zaradi tragične smrti mladega igralca Seville Antonia Puerte Milan Špancem ponudil preložitev ali odpoved tekme, so ti kljub vsemu odigrali srečanje. Žalovanje za šele 22-letnim Antoniom Puerto, ki je umrl za posledicami srčnega napada, se je sicer preneslo tudi na superpokal. Njegovi soigralci iz Seville so se odločili, da bodo branili lanski naslov tudi v njegov spomin, nogometaši obeh ekip pa so se mu poklonili z minuto molka in žalnimi trakovi.

Milan že petič

 Kaka je postavil končni izid tekme. © AFP

 
Evropski superpokal so prvič odigrali leta 1974, ko je slavil Ajax. Milan pa je lovoriko osvojil že petič. Prvič so zmagali leta 1989, leto pozneje ubranili naslov, potem pa bili najboljši še v letih 1995 in 2003.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.