Milanič: Hudo je izgubiti velikega navijača

Foto: epa Darko Milanič Spartak Maribor
Mariborčani po odličnemu uvodu v sezono nadaljujejo s trdim delom.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so prejšnji teden na gostovanju visoko premagali Olimpijo (3:0) in se utrdili na prvem mestu ligaške razpredelnice. V šestem krogu prvenstva, tekma bo v nedeljo ob 20.30 v Ljudskem vrtu, v goste prihaja Celje, zadnjeuvrščena ekipa Prve Lige TS.

Slovenski podprvak po odličnem uvodu v domače prvenstvo ne počiva na lovorikah, temveč nadaljuje s strogim, vijol'čnim režimom. "Imeli smo dva dni prosto, to se v letošnji sezoni še ni zgodilo. Ob vrnitvi smo najprej opravili dva konkretna treninga, petkovo dopoldne pa pred nadaljevanjem vadbe namenili videoanalizi. Skupaj smo si pogledali, kaj je bilo dobrega v derbiju in kaj je treba popraviti, potem pa razčlenili način igre nasprotnika, ki nas čaka v nedeljo," je za uradno spletno stran kluba povedal trener Darko Milanič.

"Fante sem takoj ob prihodu opozoril, da je zadnje mesto Celja nerealna situacija glede na to, kar prikazujejo na igrišču. Ustvarjajo si priložnosti, imajo precej dobrih zadev in moraš biti pravi, da jih premagaš. Igrajo dinamičen nogomet, zanimiv za gledalce. Ne pričakujem jih v zaprti postavitvi in osredotočene le na branjenje. Odmisliti moramo derbi, zadnje rezultate nasprotnika in se lotiti nove zgodbe na naš dosedanji način," je dodal.

Oster odziv Mariborčani na nogah po razkritju Zahovićeve plače

Maribor ima na lestvici štiri točke prednosti pred Aluminijem, razlika med doseženimi in prejetimi zadetki pa znaša kar +16. "Moramo izhajati iz tega, da imamo dobro izhodišče. Seveda pa se ne bomo zanašali, da nam to omogoča lažje delo. Treba je zadržati nivo, ki ga imamo. Kar sem videl na treningih v tem tednu, je bilo zelo zavzeto in skušali bomo to prenesti tudi v naslednjo tekmo."

Nedeljska tekma v Ljudskem vrtu pa bo imela tudi čustveni naboj zaradi nedavne smrti zvestega navijača štajerskega kluba Roka Černica. "Izguba dragega, velikega navijača z velikim srcem je huda. Skušali bomo z dobrimi predstavami obujati spomin in vsem našim navijačem tudi v prihodnje prinašati veliko prijetnih trenutkov, pozitivne energije," je sklenil Milanič.

V 22. letu Umrl velik navijač Maribora, poklonili so se mu tudi pri Olimpiji
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.