Milanič: In potem bomo osvojili čisto vse!

Foto: Profimedia Darko Milanič
"Ko bo povprečje na sezono 0,5 golov v naši mreži, bo top! In potem bomo osvojili čisto vse!" pred začetkom prve lige odločno napoveduje trener Maribora, Darko Milanič.
Oglej si celoten članek

Olimpija Težavo v napadu bo rešil že odpisani

S tekmo Aluminij - Celje (18.00, prenos Planet TV) se ta petek začenja 28. sezona prve lige Telekom Slovenije. Branilec naslova Olimpija prvo tekmo igra v soboto zvečer pri Gorici (20.15, prenos RTV SLO). Glede na prikazano na prvih tekmah evropskih kvalifikacij pa najbolje pripravljeni v novo sezono vstopajo podprvaki iz Maribora, ki bodo uvodne tri točke iskali na nedeljskem gostovanju pri Rudarju v Velenju (18.15, prenos Planet TV). Resno gre računati še na Domžale, hit spomladanskega dela prve lige, ki bodo zaključile prvi krog v nedeljo s Krškim (20.15, prenos Planet 2).

Kvalifikacije Maribor zanesljivo čez prvo oviro

Varovanci Darka Milaniča so v drugi predkrog evropske lige napredovali s skupnim izidom 3:0 proti albanskemu Partizaniju. "Odigrali smo dve zreli tekmi proti nasprotniku, ki je kakovosten. Imajo hitrost, imajo tehnično znanje. Povzročali so nam nekaj težav, a je moštvo to rešilo. Dobro tekma z naše strani," je po četrtkovimi tekmi novinarjem v Ljudskem vrtu pripovedoval Milanič. "Mislim, da smo zasluženo zmagali, zasluženo napredovali in imamo še možnost napredka."

Foto: Anže Petkovšek maribor olimpija ljudski vrt prva liga A za Maribor je prioriteta sezone slovenska liga. Da naslov vrnejo v Ljudski vrt! "Zato želimo dobro začeti tudi domače ligaško tekmovanje. Že v prvem krogu igramo proti nasprotniku, ki je neposreden pri napadanju in je malo spreminjal ekipo," je poudaril Milanič. Branilec ekipe Martin Milec je bil na novinarski konferenci odločen: "Gremo po tri točke."

Okrepitev Pred začetkom prve lige Maribor močnejši za Brazilca

Maribor med sezonama ni bistveno spremenil ekipe. Nadaljujejo z začrtanim delom. Prav to je njihova največja prednost v primerjavi z glavnim tekmecem za naslov prvaka Olimpijo. Lani so bili Ljubljančanom enakovredni, le dobili so preveč golov. Točneje: 0,77 na tekmo oziroma skupaj 11 več od Olimpije. In prav o tem je največ govoril Milanič: "Ko pogledamo prejšnjo sezono, ko pogledamo pomlad, je bilo zadetkov v naši mreži definitivno preveč. Preveč. In ko bo povprečje na sezono 0,5 golov v naši mreži, bo top! In potem bomo osvojili čisto vse! To mora bit naš cilj!. Vse drugo ... Ne bomo imeli možnosti. V obdobjih ja, v celoti ne."

Zahovič "S to energijo, ki jo ima Maribor, je vse mogoče"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:50 20. Julij 2018.

    Sem odstopil, da delam, zdaj pa dobim 24796 $ na 33582 $ na mesec. Kako? Delam preko interneta! Moje stara …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.