Šport > Nogomet
414 ogledov

"S to energijo, ki jo ima Maribor, je vse mogoče"

Zlatko Zahović Ljudski vrt Profimedias
"S to energijo, ki jo ima Maribor kot klub in kot mesto, je vse mogoče," pred začetkom evropskih kvalifikacij navijačem in svojim nogometašem sporoča Zlatko Zahovič.

Pred začetkom sezone sezone, ta teden začenjajo s kvalifikacijami za evropsko ligo, naslednji konec tedna pa se že začenja prva liga, se je oglasil športni direktor NK Maribor, Zlatko Zahovič. "Priprave so vrhunsko uspele, ampak pri tem zame niso najpomembnejši rezultati. Zanimajo me druge zadeve. Kako se moštvo odzove na različne nasprotnike in na različen način, pragmatično. Tukaj smo naredili velik preskok," je zapisal za klubsko spletno stran.

novi dresi Zeleni Šport Olimpija obdarila navijače in pokazala nov dres

Zahovič nadaljuje: "V nogometu je več načinov, kako priti do želenega rezultata. Maribor je najboljši pokazatelj, ki glede na veličino kluba in finančne zmožnosti v evropskem nogometu, najde pot do uspeha. Vedno ne gre zmagovati in igrati lepo. Če bo šlo, bomo izkoristili vsako priložnost za izražanje naših kvalitet. Če bo treba v trd boj, pa se bomo odzvali s trdim bojem. S prilagodljivostjo in pragmatičnostjo, kar je Maribor vedno imel. Rezultati na dosedanjih tekmah so bili odlični, priprave prinašajo spodbudo, toda najpomembnejši so ustrezni odzivi na različne situacije na igrišču. In to počnemo dobro."

"S to energijo, ki jo ima Maribor kot klub in kot mesto, je vse mogoče." 

"Zdaj prihajamo v fazo, ko uživamo. Na vsakem koraku se že čuti to pričakovanje prve evropske tekme. Želimo si, da jih bo čim več, seveda pa je popoln fokus le na prvi preizkušnji v Tirani. Znova nas čaka ogromno odrekanja, v slačilnici in vseh v klubu. Potrebujemo veliko potrpljenja, vendar verjamem, da bo tudi dovolj veselja za navijače. Vsi smo pripravljeni na žrtvovanje, na pozitiven stres, ki spremlja kvalifikacijske tekme. S to energijo, ki jo ima Maribor kot klub in kot mesto, je vse mogoče. Neizčrpna energija motivira in aktivira vse kvalitete, ki jih imamo."

"Ne glede na to, da smo v zadnjem obdobju dvakrat igrali ligo prvakov in trikrat ligo Evropa, šteje le odrekanje, trdo delo, maksimalna priprava na vsakega nasprotnika. "

"Tudi pred začetkom novega poglavja velja: Nikdar ne smemo pozabiti, kdo smo in kaj smo. Ne glede na to, da smo v zadnjem obdobju dvakrat igrali ligo prvakov in trikrat ligo Evropa, šteje le odrekanje, trdo delo, maksimalna priprava na vsakega nasprotnika. Tako je tudi pred dvobojem z albanskim predstavnikom. Smo optimistični in samozavestni, ampak samozavest dobimo le s spoštovanjem nasprotnika," je zaključil športni direktor ponosa Štajerske.

stadion Istočasno kot SP Šport Ne v Wimbledonu ne v Stožicah ne bodo prestavili tekme
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.