Milanič: "Najpomembnejši smo mi"

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener in napadalec Maribora Darko Milanič ter Dalibor Volaš napovedujeta obračun svoje ekipe z Olimpijo (18:00).
Oglej si celoten članek
"Pred nami je ponovno ena izmed pomembnih tekem in se je zato zelo veselimo. Smo pripravljeni, fantje so zavzeto vadili, v zadnjem času igramo zelo dobro, tako da sem prepričan, da bomo kvalitetno nastopili tudi na derbiju," je pred derbijem za Mariborovo spletno stran dejal trener Darko Milanič: "Matej Radan in Mitja Viler sta poškodovana, vsi ostali so zdravi in pripravljeni. Zaradi pravil v slovenskem prvenstvu, ki na tekmi dovoljuje nastop samo treh tujcev, bo moral eden izmed naše četverice tujih nogometašev ostati na tribuni. Kdo bo to, se bom odločil kot ponavadi – tik pred tekmo."

"Fantom sem razlagal o posameznih stvareh, na katere moramo biti pozorni na nedeljski tekmi. Ne glede na tekmeca pa smo najpomembnejši mi – želimo se osredotočiti na to, kako bomo mi nastopali. Na zadnjih tekmah je bilo to zelo dobro in tako mora biti tudi na tem derbiju," je še dejal Primorec.

O Olimpiji pa: "Gre za moštvo, ki želi z žogo v posesti utruditi nasprotnika. Imajo nekaj kvalitetnih igralcev, ki so v določenih trenutkih zelo nevarni, v prekinitvah in kombinatoriki skozi sredino. Nekaj pozornosti smo namenili tem zadevam, sicer pa se ukvarjamo s seboj. Naš namen je znan: mi moramo biti tisti, ki jim bomo vsilili naš ritem igre. Naši nasprotniki so v prednosti, ker lahko trenirajo več kot mi. Ker nastopamo v ligi Europa, tega časa nimamo. Med treningi se lahko mentalno osvežiš, kar je zelo pomembno, vendar smo v tem ciklu, med katerim so za nami dobre tekme, še vedno 'ta pravi'."

Volaš: "Vzdušje v slačilnici izjemno"

Kaj prinaša novo soočenje ekip v vijoličastem in zeleno-belem? Dalibor Volaš v pričakovanju derbija pravi: "Gledati moramo predvsem na sebe in se tako postaviti na igrišču, da gremo na zmago. Verjamem, da nam bo s pomočjo navijačev to uspelo. Želimo povečati prednost na prvenstveni lestvici, da se bomo lažje pripravljali na naslednjo tekmo z Brago. Olimpija ima kvalitetno ekipo, ampak če bomo mi pravi, če bomo nadaljevali v našem ritmu, se nimamo česa bati in tri točke bodo ostale v Mariboru. Vzdušje v slačilnici je res izjemno. Razumljivo je, da so rezultati tisti, ki ustvarjajo ozračje. Nam gredo na roko in v sproščenem vzdušju pričakujemo nedeljsko tekmo z Olimpijo."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.