Šport > Nogomet
26 ogledov

Milanič: "Najpomembnejši smo mi"

brugge maribor milanič EPA
Trener in napadalec Maribora Darko Milanič ter Dalibor Volaš napovedujeta obračun svoje ekipe z Olimpijo (18:00).
"Pred nami je ponovno ena izmed pomembnih tekem in se je zato zelo veselimo. Smo pripravljeni, fantje so zavzeto vadili, v zadnjem času igramo zelo dobro, tako da sem prepričan, da bomo kvalitetno nastopili tudi na derbiju," je pred derbijem za Mariborovo spletno stran dejal trener Darko Milanič: "Matej Radan in Mitja Viler sta poškodovana, vsi ostali so zdravi in pripravljeni. Zaradi pravil v slovenskem prvenstvu, ki na tekmi dovoljuje nastop samo treh tujcev, bo moral eden izmed naše četverice tujih nogometašev ostati na tribuni. Kdo bo to, se bom odločil kot ponavadi – tik pred tekmo."

"Fantom sem razlagal o posameznih stvareh, na katere moramo biti pozorni na nedeljski tekmi. Ne glede na tekmeca pa smo najpomembnejši mi – želimo se osredotočiti na to, kako bomo mi nastopali. Na zadnjih tekmah je bilo to zelo dobro in tako mora biti tudi na tem derbiju," je še dejal Primorec.

O Olimpiji pa: "Gre za moštvo, ki želi z žogo v posesti utruditi nasprotnika. Imajo nekaj kvalitetnih igralcev, ki so v določenih trenutkih zelo nevarni, v prekinitvah in kombinatoriki skozi sredino. Nekaj pozornosti smo namenili tem zadevam, sicer pa se ukvarjamo s seboj. Naš namen je znan: mi moramo biti tisti, ki jim bomo vsilili naš ritem igre. Naši nasprotniki so v prednosti, ker lahko trenirajo več kot mi. Ker nastopamo v ligi Europa, tega časa nimamo. Med treningi se lahko mentalno osvežiš, kar je zelo pomembno, vendar smo v tem ciklu, med katerim so za nami dobre tekme, še vedno 'ta pravi'."

Volaš: "Vzdušje v slačilnici izjemno"

Kaj prinaša novo soočenje ekip v vijoličastem in zeleno-belem? Dalibor Volaš v pričakovanju derbija pravi: "Gledati moramo predvsem na sebe in se tako postaviti na igrišču, da gremo na zmago. Verjamem, da nam bo s pomočjo navijačev to uspelo. Želimo povečati prednost na prvenstveni lestvici, da se bomo lažje pripravljali na naslednjo tekmo z Brago. Olimpija ima kvalitetno ekipo, ampak če bomo mi pravi, če bomo nadaljevali v našem ritmu, se nimamo česa bati in tri točke bodo ostale v Mariboru. Vzdušje v slačilnici je res izjemno. Razumljivo je, da so rezultati tisti, ki ustvarjajo ozračje. Nam gredo na roko in v sproščenem vzdušju pričakujemo nedeljsko tekmo z Olimpijo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.