Milanov 18-letnik potopil Juventus

Foto: EPA
Foto: EPA
Na derbiju 9. kola italijanskega prvenstva je AC Milan doma premagal vodilni Juventus (1:0). Sampdoria je dobila mestni derbi proti Genoi (2:1).
Oglej si celoten članek

Z zmago na San Siru se je AC Milan utrdil na drugem mestu, za vodilnim Juventusom zaostaja le še dve točki. Aktualni prvaki so tokrat vpisali svoj drugi poraz v sezoni (1:0), prvega so doživeli na istem stadionu, ko jih je z 2:1 ugnal Inter.

V prvem polčasu se ni dogajalo veliko. V 36. minuti so se Torinčani že veselili vodstva, ko je po prostem strelu Miralema Pjanića žoga končala v mreži, a so sodniki zadetek kontroverzno razveljavili, ker naj bi eden od igralcev Juventusa, ki je stal v prepovedanem položaju, vplival na igro.

Tudi v drugem delu se je igra nadaljevala v enakovrednem tonu, v 65. minuti pa je zablestel komaj 18-letni Manuel Locatelli. Domači vezist je fantastično sprožil z roba kazenskega prostora in z diagonalnim strelom matiral nemočnega Gigija Buffona.

Pred koncem je Juve pritisnil, a se je Milan organizirano branil in Gianluigi Donnarumma je mrežo ohranil nedotaknjeno za velike tri točke rdeče-črnih.

Mestni derbi odločen z avtogolom

Na genovežanskem mestnem derbiju je Sampdoria, ki je bila v vlogi gostitelja, premagala Genoo (2:1) in se utrdila v sredini lestvice, kjer so tudi njihovi sosedski rivali.

Doria je povedla že v 12. minuti z zadetkom Luisa Muriela, Genoa je izenačila v 24. minuti prek Luce Rigonija. Ob koncu prvega dela je Fabio Quagliarella zapravil enajstmetrovko za domače, a že na začetku nadaljevanja je gostujoči branilec Armando Izzo žogo potisnil v lastno mrežo in postavil končni izid. Luka Krajnc je obsedel na klopi Sampdorie.

Serie A, 9. kolo:

AC Milan - Juventus 1:0 (0:0)
Locatelli 65.

Sampdoria - Genoa 2:1 (1:1)
Muriel 12., Izzo 47./ag; Rigoni 24.

Nedelja:
Udinese - Pescara
Atalanta - Inter
Cagliari - Fiorentina
Empoli - Chievo
Crotone - Napoli
Torino - Lazio
Bologna - Sassuolo
AS Roma - Palermo

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.