Milič blesti kot v najboljših letih

Foto: Žurnal24 Marko Milič je v primerjavi s preteklimi sezonami izboljšal tudi met, saj je v 3
Tomo Mahorič in Marko Milič sta v 3. krogu italijanskega prvenstva v košarki s Cremono vknjižila prvo zmago. Milko je bil z 20 točkami prvi strelec moštva. V Turčiji je blestel Boštjan Nachbar.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski legionarji so podobno kot nogometni v dobri meri zaznamovali zadnji konec tedna na košarkarskih igriščih v najmočnejših evropskih ligah.

Italija
Marko Milič pod vodstvom Toma Mahoriča v italijanski Cremoni blesti kot v najboljših letih. Po treh krogih italijanskega prvenstva ima povprečje 16,7 dosežene točke na srečanje, v tretjem krogu pa je z 20 točkami in petimi skoki moštvo vodil do prve zmage v novi sezoni. Z 71:64 so premagali Enel Brindisi.

Če se je Milič prvič v sezoni veselil zmage, je morala Angelico Biella Gorana Juraka prvič priznati poraz, in to pred domačimi navijači. Z 81:72 je bil boljši AJ Milano, ki v prvenstvu ostaja še neporažen, edini poraz pa mu je prejšnji teden v Evroligi prizadejala ljubljanska Olimpija. Jurak je v 14 minutah dosegel dve točki in zbral še dva skoka ter enkrat uspešno podal.

Španija
V petem krogu španske ACB-lige so se potili štirje Slovenci. V ospredju sta bila košarkarja Barcelone, Jaka Lakovič in Erazem Lorbek, ki sta skupaj dosegla 25 točk ter izdatno pripomogla k visoki zmagi nad Menorco s 84:44. Lakovič je v 22 minutah zbral 13 točk, Lorbek pa točko manj, a kar petkrat uspešno skočil pod obročema. Njegov brat Domen Lorbek se je v dresu Lagune Aro veselil že četrte zmage, pri kateri je v 16 minutah dosegel pet točk, dva skoka in podajo. Najslabše gre nekdanjemu zmaju Urošu Slokarju, ki pri Manresi sicer dobiva priložnost, dobro skače, a slabše polni koše. Tokrat je pri domačem porazu proti Gran Canarii v 18 minutah vknjižil tri točke in sedem skokov.

Grčija
Radoslav Nesterović
se je hitro prilagodil evropskemu slogu igranja. Njegov Olympiakos je v mestnem derbiju ponižal AEK, bilo je 82:50, slovenski center pa je v 17 minutah pridelal 10 točk in šest skokov. Zmagal je tudi Peristeri Jureta Močnika, ki je s 65:54 ugnal Kavalo. Močnik je igral 23 minut in poleg devetih točk zbral še dva skoka in tri podaje.

Turčija
Pri Efes Pilsnu gre vse bolje Boštjanu Nachbarju, ki je v treh krogih drugič zmagal. Boki je pri uspehu nad Karsiyako s 97:72 dosegel 19 točk, pet skokov in tri podaje. Fenerbahçe Ülker, katerega barve branita Gašper Vidmar in Emir Preldžić, je zmagal še tretjič. Tokrat je bil s 97:68 boljši od Bornova. Vidmar, ki je blestel v Evroligi, je tokrat počival, Preldžić, ki v Evropi večinoma greje klop, pa je v 21 minutah k zmagi pripomogel s šestimi točkami. Četrti slovenski legionar v turški ligi Sani Bečirović se je spet izkazal, a tudi to ni bilo dovolj za uspeh. Türk Telekom je z 72:83 izgubil proti Antalyi, Sani pa je v 20 minutah vknjižil 11 točk in tri skoke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.