Šport > Košarka
9 ogledov

Milič blesti kot v najboljših letih

Marko Milič je v primerjavi s preteklimi sezonami izboljšal tudi met, saj je v 3 Žurnal24 main
Tomo Mahorič in Marko Milič sta v 3. krogu italijanskega prvenstva v košarki s Cremono vknjižila prvo zmago. Milko je bil z 20 točkami prvi strelec moštva. V Turčiji je blestel Boštjan Nachbar.

Slovenski košarkarski legionarji so podobno kot nogometni v dobri meri zaznamovali zadnji konec tedna na košarkarskih igriščih v najmočnejših evropskih ligah.

Italija
Marko Milič pod vodstvom Toma Mahoriča v italijanski Cremoni blesti kot v najboljših letih. Po treh krogih italijanskega prvenstva ima povprečje 16,7 dosežene točke na srečanje, v tretjem krogu pa je z 20 točkami in petimi skoki moštvo vodil do prve zmage v novi sezoni. Z 71:64 so premagali Enel Brindisi.

Če se je Milič prvič v sezoni veselil zmage, je morala Angelico Biella Gorana Juraka prvič priznati poraz, in to pred domačimi navijači. Z 81:72 je bil boljši AJ Milano, ki v prvenstvu ostaja še neporažen, edini poraz pa mu je prejšnji teden v Evroligi prizadejala ljubljanska Olimpija. Jurak je v 14 minutah dosegel dve točki in zbral še dva skoka ter enkrat uspešno podal.

Španija
V petem krogu španske ACB-lige so se potili štirje Slovenci. V ospredju sta bila košarkarja Barcelone, Jaka Lakovič in Erazem Lorbek, ki sta skupaj dosegla 25 točk ter izdatno pripomogla k visoki zmagi nad Menorco s 84:44. Lakovič je v 22 minutah zbral 13 točk, Lorbek pa točko manj, a kar petkrat uspešno skočil pod obročema. Njegov brat Domen Lorbek se je v dresu Lagune Aro veselil že četrte zmage, pri kateri je v 16 minutah dosegel pet točk, dva skoka in podajo. Najslabše gre nekdanjemu zmaju Urošu Slokarju, ki pri Manresi sicer dobiva priložnost, dobro skače, a slabše polni koše. Tokrat je pri domačem porazu proti Gran Canarii v 18 minutah vknjižil tri točke in sedem skokov.

Grčija
Radoslav Nesterović
se je hitro prilagodil evropskemu slogu igranja. Njegov Olympiakos je v mestnem derbiju ponižal AEK, bilo je 82:50, slovenski center pa je v 17 minutah pridelal 10 točk in šest skokov. Zmagal je tudi Peristeri Jureta Močnika, ki je s 65:54 ugnal Kavalo. Močnik je igral 23 minut in poleg devetih točk zbral še dva skoka in tri podaje.

Turčija
Pri Efes Pilsnu gre vse bolje Boštjanu Nachbarju, ki je v treh krogih drugič zmagal. Boki je pri uspehu nad Karsiyako s 97:72 dosegel 19 točk, pet skokov in tri podaje. Fenerbahçe Ülker, katerega barve branita Gašper Vidmar in Emir Preldžić, je zmagal še tretjič. Tokrat je bil s 97:68 boljši od Bornova. Vidmar, ki je blestel v Evroligi, je tokrat počival, Preldžić, ki v Evropi večinoma greje klop, pa je v 21 minutah k zmagi pripomogel s šestimi točkami. Četrti slovenski legionar v turški ligi Sani Bečirović se je spet izkazal, a tudi to ni bilo dovolj za uspeh. Türk Telekom je z 72:83 izgubil proti Antalyi, Sani pa je v 20 minutah vknjižil 11 točk in tri skoke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.