Milijarder ponuja več kot 300 milijonov

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodstvo nogometnega kluba Valencie je objavilo novico, da potekajo resni pogovori s poslovnežem iz Singapurja okoli prevzema kluba.
Oglej si celoten članek

Valencia se je v zadnjih letih znašla v hudih finančnih težavah, zdaj, ko je banka Bankia odklonila refinanciranje dolga, pa se je klub znašel celo na robu obstoja. Predsednik Valencie Amadeo Salvo je zato stopil v stik s poslovnežem Petrom Limom, ki je pripravljen pokriti dolg kluba v višini 306 milijonov evrov, hkrati pa vložiti še precej denarja v nakupe igralcev.

Šestdesetletni Lim, ki je po podatkih ameriške revije Forbes "težak" 2,3 milijarde dolarjev, je pred leti poskušal prevzeti že Liverpool, Valencii pa je postavil le en ultimat – da se o predlogu izjasni do 15. januarja.

Kot pravi predsednik Valencie, je to prava rešitev za klub, ki je nekoč spadal med najmočnejše v španskem prvenstvu, od nastopa svetovne gospodarske krize pa je v hudih škripcih.

Tako so obstala gradbena dela na stadionu Mestalla, moštvo je v preteklih sezonah izgubilo niz najboljših igralcev, nov udarec za klub pa je novica prejšnjega tedna, da je Valencia eden od sedmih španskih klubov, ki ga preiskuje Evropska komisija zaradi neupravičene finančne pomoči s strani države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.