Šport > Nogomet
2 ogledov

Milijarder ponuja več kot 300 milijonov

Amadeo Salvo valencia EPA
Vodstvo nogometnega kluba Valencie je objavilo novico, da potekajo resni pogovori s poslovnežem iz Singapurja okoli prevzema kluba.

Valencia se je v zadnjih letih znašla v hudih finančnih težavah, zdaj, ko je banka Bankia odklonila refinanciranje dolga, pa se je klub znašel celo na robu obstoja. Predsednik Valencie Amadeo Salvo je zato stopil v stik s poslovnežem Petrom Limom, ki je pripravljen pokriti dolg kluba v višini 306 milijonov evrov, hkrati pa vložiti še precej denarja v nakupe igralcev.

Šestdesetletni Lim, ki je po podatkih ameriške revije Forbes "težak" 2,3 milijarde dolarjev, je pred leti poskušal prevzeti že Liverpool, Valencii pa je postavil le en ultimat – da se o predlogu izjasni do 15. januarja.

Kot pravi predsednik Valencie, je to prava rešitev za klub, ki je nekoč spadal med najmočnejše v španskem prvenstvu, od nastopa svetovne gospodarske krize pa je v hudih škripcih.

Tako so obstala gradbena dela na stadionu Mestalla, moštvo je v preteklih sezonah izgubilo niz najboljših igralcev, nov udarec za klub pa je novica prejšnjega tedna, da je Valencia eden od sedmih španskih klubov, ki ga preiskuje Evropska komisija zaradi neupravičene finančne pomoči s strani države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.