Šport > Nogomet
52 ogledov

''Tata'' načrtuje slovo od Barcelone

gerardo martino barcelona trener EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino naj bi razmišljal o tem, da bi po koncu letošnje sezone zapustil španske prvake, poroča Mundo Deportivo.

Katalonski dnevnik Mundo Deportivo poroča, da naj bi se sodelovanje med Barcelono in Gerardom Martinom počasi iztekalo. Priznani argentinski novinar Fabían Godoy je dvignil veliko prahu z objavo novice, da je Martino svojemu bližnjemu krogu zaupal, da ni ''zadovoljen'' v Barceloni, in da bi po koncu sezone lahko zapustil Camp Nou.
 
Martino z Barcelono ni utrpel poraza na 20 zaporednih obračunih in samo za eno tekmo zaostal za rekordom Pepa Guardiole, kljub temu pa že dlje časa krožijo govorice, da se Argentinec težko sooča s pritiski, ki jih prinaša vodenje enega izmed najboljših nogometnih klubov na svetu.

Neprestane primerjave z Guardiolo in številne kritike na račun njegovih taktičnih zamislih, ki so po mnenju nekaterih navijačev škodovale igri Kataloncev, so Martina prisilile, da je začel razmišljati o odhodu. Argentinski strateg je na tiskovni konferenci pred nekaj dnevi dejal, da v tem klubu ''nihče ni nenadomestljiv, vključno s trenerjem,'' kar so nekateri razumeli kot dokaz o njegovi nameri.

Iniesta podaljšal do 2018

andres iniesta barcelona | Avtor: EPA EPA
Barcelona je danes podaljšala pogodbo z enim svojih ključnih igralcev. Andrés Iniesta, ki bi se mu stara pogodba iztekla junija 2015, bo po novem ostal na Camp Nouu še tri leta več, do junija 2018, je danes sporočil predsednik kluba Sandro Rosell.

Barcelona in Iniesta sta neločljivo povezana že dolga leta. Odlični vezist, ki je s Španijo osvojil tudi naslov svetovnega prvaka pred tremi leti, je za rdeče-modre zbral že 479 nastopov na uradnih tekmah, moštvu pomagal do 21 lovorik, dosegel pa je tudi 48 golov.

"Za vse navijače Barcelone je to lepo božično darilo," je ob novici, da bodo podaljšali sodelovanje z Iniesto - pogodbo bodo podpisali v ponedeljek - dejal Rosell. Po Lionelu Messiju, Neymarju, Sergiu Busquetsu in Cristianu Tellu je 29-letni Iniesta peti Barcelonin nogometaš, ki bo imel pogodbo vsaj do leta 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.