Šport > Nogomet
38 ogledov

Barça pred revolucijo: poleti "boleče" poteze

Rafinha Alcantara Mazinho Barcelona Celta Vigo letališče prestop prihod EPA
Ne le pri Manchester Unitedu – velike spremembe, nekatere "presenetljive" in "boleče", se obetajo tudi pri Barceloni, poroča španski dnevnik AS.

Športni direktor Andoni Zubizarreta in Gerardo Martino sta po poročanju dnevnika AS pripravljena začeti revolucijo, ki v letu 2014 čaka dodobra ostarelo ekipo Barcelone. Med prvimi bo moštvo na lastno pest zapustil vratar Víctor Valdés, potem ko je že pred meseci napovedal, da se želi ob izteku pogodbe preizkusiti v tuji državi.

"Prišel je trenutek odločitev in nekatere spremembe bodo delikatne, boleče in tudi presenetljive," je za AS povedal neimenovan vir. "Poleti leta 2014 bo nastopilo veliko sprememb v Barceloni. Športni del katalonskega kluba ima v mislih prenovo temeljev ekipe, lahko pa bi se zgodilo od šest do osem sprememb."

Poletje premikov

Zubizarreta, Martino in podpredsednik kluba Josep Maria Bartomeu že sestavljajo načrt za poletno prenovo, ki se bo dotaknila samih temeljev enega najboljših moštev 21. stoletja. Kataloncem je namreč postalo jasno, da je ekipa praktično enaka tisti, ki je na Wembleyju leta 2011 v finalu Lige prvakov premagala Manchester United – edini novinci v idealni enajsterici so v primerjavi s tisto tekmo zgolj Neymar, Cesc Fàbregas in Jordi Alba.

"Odhod Víctorja Valdésa je prva od težjih odločitev, morda pa ne bo zadnja takšnega kalibra pred naslednjo sezono. V klubu trenutno delajo na tem, da bi bili pripravljeni na vse možnosti," nadaljuje AS.

"Ponudb za igralce Barçe ne manjka. V tem trenutku sta Martín Montoya in Cristian Tello jasno dala do znanja, da bosta ob koncu letošnje sezone pregledala ponudbe ('Sva mlada in želiva igrati,' sta zatrdila prejšnji teden), Bartra še naprej ni prišel do dogovora za podaljšanje pogodbe (izteče se mu junija 2014, januarja pa se lahko pogaja s komer hoče), tudi Pedro pa razmišlja o spremembi. In niso edini. V taboru Barçe se obeta poletje premikov."

Novi (stari obrazi) in po ena okrepitev na vseh položajih

Pred novo sezono je pod poglavjem okrepitve že jasno, da se bosta s posoj pri Evertonu in Celti vrnila obetavna Gerard Deulofeu in Rafinha Alcântara. Napadalec Evertona je zabil izvrsten gol ob nedeljskem remiju z Arsenalom (1:1), Rafinha pa je praktično nezamenljiv član sredine igrišča v ekipi nekdanjega kapetana Blaugrane Luisa Enriqueja.

Abidal Bartra Barcelona Mallorca Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Poleg njiju bo klub najverjetneje okrepil nemški vratar Marc-André Ter Stegen, če pa še eno sezono ne bo ostal José Manuel Pinto, ga bo nadomestil Pepe Reina, dodaja AS. Barcelona ima z Reino, posojenim vratarjem Liverpoola, ki v letošnji sezoni igra za Napoli, že sklenjen dogovor za povratek v klub, ki ga mora le še aktivirati. Klub razmišlja tudi o dodatnih okrepitvah, po eni v obrambi, zvezni vrsti in napadu, še pišejo španski kolegi.

Bartra: "Slovo v nobenem trenutku v mislih"

"V temo podaljšanja pogodbe ne posegam," je na ponedeljkovi novinarski konferenci dejal mladi branilec Marc Bartra, tudi novopečeni članski reprezentant Španije. Po dolgem čakanju je v letošnji sezoni dobil nekaj več priložnosti, a pomembnejše tekme ob izkušenejšemu Gerardu Piquéju še vedno igra "spreobrnjeni" vezist Javier Mascherano.

"Najpomembneje zame je odigrati dobre tekme in ohraniti to raven predstav, ki mi bodo pomagale pri novi pogodbi in številnih drugih rečeh v prihodnosti," je še dodal Bartra. "V nobenem trenutku mi na misel ni prišlo slovo od Barçe. Podaljšanje moje pogodbe gre v pravo smer. V dveh mesecih se je moja vloga v ekipi malce spremenila. Zgodilo se je veliko dobrih reči. Ampak tako, kot grejo reči zdaj dobro, lahko grejo hitro slabo. Odkar imamo težave s poškodbami mi je Tata (trener Martino, op. a.) brez strahu ponudil priložnost. To, da sem v formi, je velika stvar, toda moram biti še ambicioznejši in igrati na pomembnejših tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.