Šport > Nogomet
24 ogledov

Pellegrini: "Barço lahko zelo skrbi, ker je dobila nas"

Pellegrini Guardiola Bayern Manchester City Reuters
Žreb osmine finala Lige prvakov je nogometnim navdušencem pripravil slasten obračun med Barcelono in Manchester Cityjem, čigar trener Manuel Pellegrini je izjemen optimist.

"Menim, da lahko Barcelono zelo skrbi, ker je dobila nas. To ni več tista ekipa izpred dveh let," je pred zgodovinskim prvim srečanjem Barcelone in Manchester Cityja v Ligi prvakov dejal Cityjev trener Manuel Pellegrini.

To bo obračun mnogih starih znancev, tako na kot ob zelenici. Katalonci so na žrebu v Nyonu iz rok osovraženega Luísa Figa dobili edino moštvo, ki so se ga na vsak način hoteli izogniti vsi nosilci.

"Če hočeš kaj osvojiti, potem moraš premagati velike ekipe. Zmaga v Münchnu nam je dala veliko samozavest," je še dodal Pellegrini, nekdanji trener madridskega Reala, ki je pri sinje modrih združil moči z njihovim nekdanjim vezistom Yayo Touréjem, športnim direktorjem Txikijem Begiristainom ter izvršnim direktorjem Ferranom Sorianom, ki imata oba Barçin DNK.

Martino: "Tudi oni niso želeli igrati z nami"

Edina črna pika izjemnih nekaj dni za sinje modro polovico Manchestra je poškodba prvega strelca Sergia Agüera, ki je s poškodbo zapustil zelenico ob visoki zmagi nad prvim moštvom lige Arsenalom (6:3). Dobri prijatelj Barçinega zvezdnika Lionela Messija, slednji je v domovini bojda že povsem okreval po novi poškodbi mišice, naj bi počival kar en mesec.

"Na žrebe čakamo in nato je potrebno igrati s tistim, ki ga dobiš. V najboljšem primeru tudi naši nasprotniki niso želeli igrati z Barço," je po ponedeljkovem treningu pred povratno pokalno tekmo s Cartageno dejal trener katalonskega velikana Gerardo Martino.

Nič o upokojitvi Puyola

"Na nas je, da v dobri formi pridemo v februar," je nadaljeval. "Za nas je pomembno imeti visok nivo igre in ga nato obdržati. City z lahkoto zabija gole, tega nisem odkril jaz. Želimo odigrati dobri tekmi izločilnih bojev in zmagati. Potrebno bo videti, kako bosta ekipi videti februarja, kako bo City nadaljeval. Gre za nasprotnika z zelo dobrimi nogometaši. Vedno me je zanimala Pellegrinijeva pot v Južni Ameriki in Evropi, zdaj je eden najboljših trenerjev tukaj in zelo sem zadovoljen, da se bom pomeril z njim."

Martino je tudi zatrdil, da se s kapetanom Carlesom Puyolom ni pogovarjal o domnevni upokojitvi, ki naj bi jo ob koncu sezone po poročanju katalonskih medijev načrtoval legendarni branilec. "Puyol trenira normalno," je zatrdil Argentinec. 

Real ni imel niti sreče niti smole

Bolj zadovoljni so bili z žrebom pri največjih katalonskih rivalih, Real Madridu, čeprav tudi oni ne povsem, ker se še kako zavedajo neugodne tradicije z nemškimi ekipami, ki so jih v vsej zgodovini na 24 gostujočih tekmah premagali zgolj enkrat samkrat, v sezoni 2000/01, ko je tako kot v finalu Lige prvakov leta 2002 padel Bayer Leverkusen.

Ancelotti Barcelona Real Madrid | Avtor: Reuters Reuters
"To je osmina finala Lige prvakov in vedno je težko. Morali bomo biti zelo osredotočeni," je varovancem pred potjo v Gelsenkirchen zabičal trener Carlo Ancelotti, še en v seriji strategov, ki bodo lovili mitski deseti naslov v Ligi prvakov.

"To je ekipa z izkušnjami. Nismo imeli sreče niti smole. To je osmina finala in dati bomo morali svoj maksimum na obeh tekmah. To je zelo pomembno tekmovanje in morali bomo biti osredotočeni ter opraviti posel maksimalno."

Draxler: "Igrati na Bernabéuu vedno moje sanje"

Za zvezdnika "knapov" in nemškega reprezentanta Juliana Draxlerja bi lahko bili tekmi tudi nekakšna avdicija za morebitni prestop v Madrid, kjer že dalj časa spremljajo njegove navdušujoče predstave, ki jih je prvi znal razbrati zdaj že nekdanji trener kluba José Mourinho.

"Igrati na Bernabéuu proti Realu so bile vedno moje sanje," je po žrebu dejal Draxler. "Težjega nasprotnika ne bi mogli dobiti, ampak sprejemamo izziv in se že veselimo obeh tekem."

Muntari dobil, kar je hotel

Kar nekaj ostrih puščic je že poletelo med Atléticom in AC Milanom, ki ju je žreb združil le dan po nepremišljenih izjavah Milanovega vezista Sulleyja Muntarija. Slednji je dejal, da je trenutno drugouvrščeno moštvo španske La Lige "najšibkejše" od treh španskih predstavnikov, zdaj pa ga prav gotovo čaka vroč sprejem na Vicenteju Calderónu.

"Dobili smo nekoga, ki ima sedem evropskih naslovov, to ni kar tako," je iz Madrida sporočil predsednik rdeče-belih Enrique Cerezo. "Muntari ne govori špansko in ni evropski nogometaš. Normalno je, da nas ne pozna," je še dodal, medtem ko se je nesrečnega Afričana dotaknil tudi napadalni vezist Raúl García:

"To je mitska ekipa, s katerimi si želijo igrati vsi. A do tekme je še dolgo. Muntari je lahko zadovoljen, ker je dobil, kar je hotel. Naj napreduje boljši. Vemo, da nas ljudje spoštujejo. On je dobil, kar je hotel, zdaj pa bo moral zmagati za napredovanje v naslednji krog."

Pri Chelseaju upajo, da bo Drogbaja uspavala ljubezen

Didier Drogba je pred povratkom k Chelseaju v dresu Galatasaraya že spregovoril o tem, da bo kot "najsrečnejši človek v Ligi prvakov" obe tekmi "igral doma".  Sekretar modrih David Barnard je za Sky Sports pristavil:

"Nazadnje smo z njimi v skupinskem delu Lige prvakov igrali leta 2000 in bili zelo uspešni, zmagali smo s 5:0. Jasno je, da bodo reči zdaj drugačne. Ampak, ko sem gledal tisto igrišče proti Juventusu, mislim, da smo lahko malce zaskrbljeni. Didier (Drogba) bo postal legenda Chelseaja za vse v klubu zaradi tega, ker je navijačem verjetno priredil najboljši trenutek s tisto enajstmetrovko v Münchnu, zato bo dobil fantastičen sprejem. Upamo, da bo po vsem tem izlivanju občudovanja preveč utrujen, da bi sploh igral. Veselimo se že, da bo Didier prišel nazaj."

Rummenigge hvaležen za opozorilo

Za Sky Sports je spregovoril tudi Arsenalov sekretar David Miles, ki ga pred drugim zaporednim obračuom z Bayernom v izločilnih bojih hrabri spomin na zadnjo medsebojno tekmo, ko bi topničarji kmalu šokantno napredovali sredi Münchna.

"Zdi se, da vedno potegnemo kratko na žrebih, toda vseeno smo optimistični. Veselimo se že obeh tekem," je dejal Miles. "Zelo smo jih pritisnili že lani in ne pozabite, da smo na koncu izgubili le zaradi golov v gosteh, zato upam, da nam bo uspelo zdaj obrniti to zgodbo in napredovati."

Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge ga je dopolnil: "So vodilna ekipa Premier League in bili smo opozorjeni. Pred nekaj meseci smo proti njim izgubili v Münchnu. So zelo težek nasprotnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.