Šport > Nogomet
18 ogledov

Valencia odslovila trenerja Djukića

Djukić Đukić Valladolid Levante Liga BBVA Španija klop menjave rezerve EPA
Španski nogometni klub Valencia je po svega pol leta službovanja odpustil trenerja Miroslava Djukića. Kdo ga bo na tem položaju zamenjal še ni znano.

Nedeljski poraz z 0:3 poti madridskemu Atleticu je bila kaplja čez rob za vodstvo nogometnega kluba Valencie. Kazen za letošnjo precej neuspešno sezono je moral kot prvi plačati trener kluba, Srb Miroslav Djukić, ki je izgubil službo. V prvenstvu šele devetouvrščena Valencia zdaj tako išče novega startega, tretjega v letu 2013. 

"Kot je za profesionalce normalno, se z odločitvijo vodstva sicer ne strinjam, a jo vseeno spoštujem. Želim jim vse najboljše in jih pozivam k enotnosti, ki bi klub popeljala na boljšo pot," je na novinarski konfreenci razkril svoje občutke zdaj že enkdanji trener Valencie.

Djukić je trenerski položaj v Valencii prevzel junija letos, ko je zamenjal Ernesta Valverdeja. Srb je pred tem vodil španski klub Real Valladolid, s katerim je nanizal lepe uspehe. Najprej je klub v sezoni 2011-2012 pripeljal iz druge v prvo špansko ligo, v naslednji sezoni pa je kljub vsem pričakovanjem osvojil 14. mesto v elitni diviziji španskega nogometa s čimer si je prislužil službovanje pri enem od največjih klubov, kjer je šest let prebil tudi kot nogometaš.

Komentarjev 1
  • Matjaž Vajda 08:50 17.december 2013.

    je po svega pol leta..daj tako išče novega startega...POLPISMENI????