Šport > Nogomet
19 ogledov

Kritike Messiju: "Naj bo raje tiho"

Messi Barcelona Granada Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Eksplozijo Lionela Messija, ki je javno napadel podpredsednika Barcelone Javierja Fausa, skušajo v klubu pomesti pod preprogo, eden redkih, ki je opozoril na Argentinčevo zaskrbljujoče obnašanje, pa je nekdanji predsedniški kandidat Jordi Majó.

"Messi se ne bi smel vmešavati v izjave Fausa. Faus ni mislil nič slabega, le povedal je, kaj si mislijo številni člani kluba," je olje na ogenj spora med Lionelom Messijem in Javierjem Fausom prilil Jordi Majó, leta 2003 eden izmed kandidatov za predsedniško mesto pri Barceloni.

Izjave Argentinca, da podpredsednik kluba "ne ve nič o nogometu", so močno odmevale na Iberskem polotoku, kjer Katalonci iz dneva v dan stopajo v nove škandale, a je sive lase tokrat povsem na lastno pest povzročil kar največji zvezdnik kluba.

"Igralci gredo, klub pa ostane"

Messi se je namreč užaljeno odzval na Fausove besede, ki se je povsem legitimno vprašal, zakaj bi morali enemu najboljših nogometašev na svetu vsakih nekaj mesecev izboljšati pogodbo. Argentincu, ki iz dneva v dan nevarno postaja večji celo od samega kluba, je v bran stopil predsednik Sandro Rosell, Messijevih izjav pa na zadnjih novinarskih konferencah nista želela podrobneje komentirati vratar Víctor Valdés in trener Gerardo Martino.

"Messi se razume v nogomet, toda ne razume podjetij, niti ekonomije, niti poslovanje Barçe. Zato bi bilo bolje, da bi bil tiho," je za La Xarxo dejal Majó. "Nobena stran ni ravnala pravilno, gospod Faus bi se moral držati v ozadju, Messi pa prav tako ne bi smel tako napasti. Messi je zaposlen v klubu, toda zasluži več kot sam klub. Jaz nikoli ne bi dovolil, da bi Messi ali kdor koli drug v klubu tako pritiskal na Barcelono, da bi morala sprejeti nepovezane in nelogične odločitve, ki bi škodile harmoniji v slačilnici. Igralci gredo, klub pa ostane. Nihče ne more vplivati na strateške odločitve Barçe, niti Messi, niti (legendarni madžarski napadalec László, op. a.) Kubala v svojem času. Barça je nad Messijem, Messi je najboljši na svetu, ampak ne more postaviti kluba pred zid."

Mayó je nepriljubljenemu predsedniku Rosellu še svetoval, da naj pomiri strasti med obema taboroma. Argentinec je v svojem užaljenem monologu sicer zatrdil, da ni zahteval izboljšanja pogodbe, s katero naj bi bil nezadovoljen tudi zaradi namigov, da ga je na klubski lestvici prehitel novi član Blaugrane Neymar. Novo pogodbo je Messi nazadnje dobil v drugi polovici lanske sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.