Miller končal sezono, tudi kariero?

Foto: Žurnal24 Bode Miller s svojim vratolomnim smučanjem letos ne bo več navduševal. (Foto: Re
Številni navijači so pretekli konec tedna v Kranjski Gori pogrešali Bodeja Millerja, a ta si je po SP v Garmischu vzel premor. Z njega se letos ne bo več vrnil. Sezono je tako predčasno končal. Tudi kariero?
Oglej si celoten članek
Karavana alpskih smučarjev se je preselila v norveški Kvitfjell, kjer bodo konec tedna na vrsti preizkušnje v hitrih disciplinah. To sredo bi moral biti prvi uradni trening smuka, vendar so ga zaradi sneženja odpovedali. Na startni listi je bilo pet naših – Andrej Jerman, Andrej Šporn, Rok Perko, Gašper Markič in Boštjan Kline, ki je na nedavnem mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju navdušil z zmagama v smuku in superveleslalomu.

Ameriški smučar Bode Miller se je po svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu odločil za tekmovalni premor. Že tretje leto zapored je tako skrajšal sezono in ne bo nastopil niti v Kvitfjellu, kjer bodo dve smukaški preizkušnji in superveleslalom, ter finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju. Tako kot vedno so se znova obudila ugibanja o tem, ali se bo tekmovalec odločil za tekmovalno upokojitev. Vendar pa tekmovalec o tem vprašanju še ni povedal zadnje besede.

Nekdanji dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Miller, ki je v pokalu zbral 32 zmag, v Garmischu ni bil niti najmanj zadovoljen s svojimi nastopi, saj mu ni uspel preboj niti med najboljših deset. 33-letni smučar se je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP odločil preživeti več časa s hčerko v San Diegu. Letošnje sezone je tako za Millerja že konec. Čeprav je bil trikrat na stopničkah, pa v tej zimi ni vpisal niti ene zmage. Na lanskih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru je osvojil komplet odličij – zlato, srebrno in bronasto. Zadnjo zmago v svetovnem pokalu pa je osvojil 15. januarja 2010 na superkombinaciji v Wengnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.