Šport
23 ogledov

Miller končal sezono, tudi kariero?

Bode Miller s svojim vratolomnim smučanjem letos ne bo več navduševal. (Foto: Re Žurnal24 main
Številni navijači so pretekli konec tedna v Kranjski Gori pogrešali Bodeja Millerja, a ta si je po SP v Garmischu vzel premor. Z njega se letos ne bo več vrnil. Sezono je tako predčasno končal. Tudi kariero?
Karavana alpskih smučarjev se je preselila v norveški Kvitfjell, kjer bodo konec tedna na vrsti preizkušnje v hitrih disciplinah. To sredo bi moral biti prvi uradni trening smuka, vendar so ga zaradi sneženja odpovedali. Na startni listi je bilo pet naših – Andrej Jerman, Andrej Šporn, Rok Perko, Gašper Markič in Boštjan Kline, ki je na nedavnem mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju navdušil z zmagama v smuku in superveleslalomu.

Ameriški smučar Bode Miller se je po svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu odločil za tekmovalni premor. Že tretje leto zapored je tako skrajšal sezono in ne bo nastopil niti v Kvitfjellu, kjer bodo dve smukaški preizkušnji in superveleslalom, ter finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju. Tako kot vedno so se znova obudila ugibanja o tem, ali se bo tekmovalec odločil za tekmovalno upokojitev. Vendar pa tekmovalec o tem vprašanju še ni povedal zadnje besede.

Nekdanji dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Miller, ki je v pokalu zbral 32 zmag, v Garmischu ni bil niti najmanj zadovoljen s svojimi nastopi, saj mu ni uspel preboj niti med najboljših deset. 33-letni smučar se je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP odločil preživeti več časa s hčerko v San Diegu. Letošnje sezone je tako za Millerja že konec. Čeprav je bil trikrat na stopničkah, pa v tej zimi ni vpisal niti ene zmage. Na lanskih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru je osvojil komplet odličij – zlato, srebrno in bronasto. Zadnjo zmago v svetovnem pokalu pa je osvojil 15. januarja 2010 na superkombinaciji v Wengnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.