Minilo je 32 let od prve zmage za legendo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Legendarni Ayrton Senna je v formuli 1 prvič slavil na današnji dan.
Oglej si celoten članek

Brazilca Ayrtona Senno mnogi še zdaj smatrajo za najboljšega dirkača v formuli 1. Osvojil je tri naslove svetovnega prvaka, 41 posamičnih zmag, njegovi dvoboji s precej bolj umirjenim Francozom Alainom Prostom pa so postali legendarni. Senna je svojo prvo zmago med elito dirkalnega športa sicer zabeležil natanko pred 32 leti, ko je slavil na dirki za Veliko nagrado Portugalske.

Do zmage je brazilski velemojster prišel v hudem nalivu, prav vožnja na mokrih stezah 'pa je bila eden od njegovih zaščitnih znakov med kariero. Ta se je predčasno zaključila že devet let kasneje ob tragični nesreči v Imoli, ko je Senna zaradi okvare bolida trčil v zid, odtrgano kolo pa je priletelo v njegovo glavo in povzročilo njegovo smrt.

"Razmere so bile zelo težke, pred sabo nisem videl ničesar. Nisem videl dirkalnikov pred sabo, ki pa sem jih moral prehitevati, saj je bila razlika v našem tempu prevelika," je sicer po prvi zmagi v formuli 1 takrat dejal Senna,

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.