Šport
51 ogledov

Minilo je 32 let od prve zmage za legendo

Žurnal24 main
Legendarni Ayrton Senna je v formuli 1 prvič slavil na današnji dan.

Brazilca Ayrtona Senno mnogi še zdaj smatrajo za najboljšega dirkača v formuli 1. Osvojil je tri naslove svetovnega prvaka, 41 posamičnih zmag, njegovi dvoboji s precej bolj umirjenim Francozom Alainom Prostom pa so postali legendarni. Senna je svojo prvo zmago med elito dirkalnega športa sicer zabeležil natanko pred 32 leti, ko je slavil na dirki za Veliko nagrado Portugalske.

Do zmage je brazilski velemojster prišel v hudem nalivu, prav vožnja na mokrih stezah 'pa je bila eden od njegovih zaščitnih znakov med kariero. Ta se je predčasno zaključila že devet let kasneje ob tragični nesreči v Imoli, ko je Senna zaradi okvare bolida trčil v zid, odtrgano kolo pa je priletelo v njegovo glavo in povzročilo njegovo smrt.

"Razmere so bile zelo težke, pred sabo nisem videl ničesar. Nisem videl dirkalnikov pred sabo, ki pa sem jih moral prehitevati, saj je bila razlika v našem tempu prevelika," je sicer po prvi zmagi v formuli 1 takrat dejal Senna,

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.