Minister odločitev predal v roke vodstva tekmovanja

Foto: Epa Pedro Sánchez.
Foto: Epa Pedro Sánchez.
Špansko državno prvenstvo je bilo ustavljeno 13. marca.
Oglej si celoten članek

Španski minister Pedro Sánchez je dejal, da se bosta morali o nadaljevanju nogometnega prvenstva na Iberskem polotoku, ki ga je prekinil novi koronavirus, odločiti Španska nogometna zveza (RFEF) in vodstvo la lige, poročajo tuje agencije.

Minister je po rahljanju ukrepov v zadnjih dneh dejal, da upa, da se bo nogometno prvenstvo kmalu nadaljevalo. "Bolj sicer spremljam košarko kot nogomet, ampak upam, da se bo nogomet kmalu znova igral. Kdaj bo to, bosta morali odločiti zveza in vodstvo La Lige," je dejal Sánchez.

Dodal je, da ne pričakuje, da bi se lahko v kratkem na stadionih pojavili gledalci. "Menim, da bo treba na kaj takega še počakati. Nekaj časa bomo lahko nogomet spremljali le prek malih ekranov."

"Gozdni človek" Jan Oblak po 51 dneh karantene

Špansko državno prvenstvo je bilo ustavljeno 13. marca, vodstvo La Lige pa si želi nadaljevanja sredi junija. Čeprav je Španija ena s covidom-19 najtežje prizadetih držav z več kot 215.000 okuženimi osebami, v zadnjih dneh optimizem v državi črpajo zaradi rahljanja ukrepov, s katerimi so prekinili 48 dni trajajočo karanteno ter prepoved gibanja na prostem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.