Mirkova granata razbila Milan, Juve v finale

Foto: EPA Del Piero Amelia Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tekm Foto: EPA Del Piero Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tekma polfi Foto: EPA Del Piero Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tekma polfi Foto: EPA Del Piero Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tekma polfi Foto: EPA Vučinić El Shaarawy De Ceglie Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal Foto: EPA De Ceglie Emanuelson Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna Foto: EPA Mexes Vučinić Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tekma p Foto: EPA Seedorf Del Piero Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tek Foto: EPA Mesbah Mexes Juventus Milan Coppa Italia italijanski pokal Foto: EPA Conte Juventus Milan Coppa Italia italijanski pokal
Juventus je na infarktni povratni tekmi italijanskega pokala postal prvi finalist letošnjega tekmovanja. AC Milan je sicer izsilil podaljšek, v katerem pa je Mirko Vučinić zabil evrogol vreden finala (2:2). Marseille je v Franciji sramotno izpadel proti tretjeligašu, Borussia Dortmund pa je v Nemčiji napredovala šele v 120. minuti.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović je bil zaradi napada vročine vprašljiv za tekmo proti Juventusu, svojemu prvemu od treh italijanskih klubov, za katere je igral po prihodu na Apeninski polotok, a si je prvi strelec AC Milana opomogel in začel povratno polfinalno tekmo na novem stadionu v Torinu. Tekmo med najresnejšima kandidatoma za letošnji ligaški naslov je v postavi domačih začel tudi legendarni kapetan Alessandro Del Piero, za katerega se je skupaj z Mirkom Vučinićem tokrat odločil trener Antonio Conte.

Tekmo so bolje odprli gostje, Ibrahimovićev strel z roba kazenskega prostora je vratar Marco Storari z zadnjimi močmi odbil v kot, prav po kotu pa je nevarno poizkušal tudi branilec Thiago Silva, a je njegov strel z glavo zletel za las preko gola. Ko je le za nekaj centimetrov z izvrstnim poskusom od daleč zgrešil še Clarence Seedorf, je Juventus malce nezasluženo povedel - Stephan Lichtsteiner je podajal v sredino, vratarju Marcu Amelii pa je pred nosom (morda celo s pomočjo roke) žogo snel Del Piero in zabil v prazno mrežo za vodstvo z 1:0.

Ibrahimović zdržal le en polčas

Po vodilnem golu je Juventus povsem zasenčil goste iz Milana, nemoč pa je najbolje pokazal vezist Alberto Aquilani, ki je z ostrim startom poslal Črnogorca Vučinića v reklamne panoje, a dobil le rumeni karton. Milanov trener Massimiliano Allegri je ob polčasu dolgo časa govoril s sodniki in protestiral zaradi vodilnega gola Juventusa, drugi polčas pa je začel brez Ibrahimovića, ki ga je zamenjal z Maxijem Lópezom.

Milan se je povsem nepričakovano vrnil v igro po golu Djamela Mesbaha, na katerega je obramba stare dame v šesti minuti nadaljevanja povsem pozabila po dolgi podaji branilca Philippea Mexesa, Alžirec pa je v padcu z glavo lepo premagal Storarija za 1:1. Milan je za podaljšek potreboval le še en gol, v 81. minuti pa ga je po fantastični akciji zabil ravno argentinski vezist López, ki je najprej s hrbta vrgel branilca, preigral naslednjega in z roba kazenskega prostora zabil pod prečko.

Infarktno prav do konca

Marco Borriello je štiri minute pred koncem rednega dela stekel sam proti golu Milana, a iz težkega kota predolgo okleval, dobro pa ga je zaprl tudi vratar Amelia. Podaljšek se je zdel neizbežen, toda obe moštvi bi lahko prav v zadnjih sekundah ukradli zmago in se uvrstili v finale. Najprej je bil za las prekratek Filippo Inzaghi, Vučinić pa je že v 94. minuti od daleč stresel Milanovo prečko.

Juventus je mnogo bolj sveže začel dodatnih 30 minut, saj je moral Amelia že v eni prvih akcij reševati situacijo ena na ena z Emanuelejem Giaccherinijem, nič pa ni mogel storiti po fantastičnem strelu Vučinića nekaj minut kasneje. Črnogorec je zasluženi zadetek zabil v 96. minuti podaljška, ko je z dobrih 20 metrov razparal mrežo Milana in zabil enega izmed golov sezone, ki je bil na koncu dovolj za napredovanje v finale.

Italijanski pokal (Coppa Italia), polfinale, povratni tekmi:

JUVENTUS : AC Milan 2:2* (1:0) /2:1/
Del Piero (28), Vučinić (96); Mesbah (51), López (81)
* - po podaljšku

Sreda ob 20.45:
Napoli - Siena /1:2/

Nemški pokal (DFB Pokal), polfinale:

Greuther Fürth : BORUSSIA DORTMUND 0:1* (0:0)
Gündogan (120)
* - po podaljšku

Sreda ob 20.30:
Borussia Mönchengladbach - Bayern München

Francoski pokal (Coupe de France), četrtfinale:

QUEVILLY : Marseille 3:2* (1:0)
Valero (6), Ayina (111, 117); Remy (85, 112)
* - po podaljšku

Sreda ob 17.00:
Gazélec Ajaccio - Montpellier

Ob 19.15:
Valenciennes - Stade Rennes

Ob 20.50:
Paris SG - Olympique Lyon

AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:10 21. Marec 2012.

    GRANDEEEEEE CAPITANOOOOOOO :):):):)<br />GRANDEEEEE JUVEEEEEEEE:):):)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.