Šport > Nogomet
15 ogledov

Mirkova granata razbila Milan, Juve v finale

Mexes Vučinić Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna tekma p
1/10
EPA
Juventus je na infarktni povratni tekmi italijanskega pokala postal prvi finalist letošnjega tekmovanja. AC Milan je sicer izsilil podaljšek, v katerem pa je Mirko Vučinić zabil evrogol vreden finala (2:2). Marseille je v Franciji sramotno izpadel proti tretjeligašu, Borussia Dortmund pa je v Nemčiji napredovala šele v 120. minuti.

Zlatan Ibrahimović je bil zaradi napada vročine vprašljiv za tekmo proti Juventusu, svojemu prvemu od treh italijanskih klubov, za katere je igral po prihodu na Apeninski polotok, a si je prvi strelec AC Milana opomogel in začel povratno polfinalno tekmo na novem stadionu v Torinu. Tekmo med najresnejšima kandidatoma za letošnji ligaški naslov je v postavi domačih začel tudi legendarni kapetan Alessandro Del Piero, za katerega se je skupaj z Mirkom Vučinićem tokrat odločil trener Antonio Conte.

Tekmo so bolje odprli gostje, Ibrahimovićev strel z roba kazenskega prostora je vratar Marco Storari z zadnjimi močmi odbil v kot, prav po kotu pa je nevarno poizkušal tudi branilec Thiago Silva, a je njegov strel z glavo zletel za las preko gola. Ko je le za nekaj centimetrov z izvrstnim poskusom od daleč zgrešil še Clarence Seedorf, je Juventus malce nezasluženo povedel - Stephan Lichtsteiner je podajal v sredino, vratarju Marcu Amelii pa je pred nosom (morda celo s pomočjo roke) žogo snel Del Piero in zabil v prazno mrežo za vodstvo z 1:0.

Ibrahimović zdržal le en polčas

Po vodilnem golu je Juventus povsem zasenčil goste iz Milana, nemoč pa je najbolje pokazal vezist Alberto Aquilani, ki je z ostrim startom poslal Črnogorca Vučinića v reklamne panoje, a dobil le rumeni karton. Milanov trener Massimiliano Allegri je ob polčasu dolgo časa govoril s sodniki in protestiral zaradi vodilnega gola Juventusa, drugi polčas pa je začel brez Ibrahimovića, ki ga je zamenjal z Maxijem Lópezom.

Milan se je povsem nepričakovano vrnil v igro po golu Djamela Mesbaha, na katerega je obramba stare dame v šesti minuti nadaljevanja povsem pozabila po dolgi podaji branilca Philippea Mexesa, Alžirec pa je v padcu z glavo lepo premagal Storarija za 1:1. Milan je za podaljšek potreboval le še en gol, v 81. minuti pa ga je po fantastični akciji zabil ravno argentinski vezist López, ki je najprej s hrbta vrgel branilca, preigral naslednjega in z roba kazenskega prostora zabil pod prečko.

Infarktno prav do konca

Marco Borriello je štiri minute pred koncem rednega dela stekel sam proti golu Milana, a iz težkega kota predolgo okleval, dobro pa ga je zaprl tudi vratar Amelia. Podaljšek se je zdel neizbežen, toda obe moštvi bi lahko prav v zadnjih sekundah ukradli zmago in se uvrstili v finale. Najprej je bil za las prekratek Filippo Inzaghi, Vučinić pa je že v 94. minuti od daleč stresel Milanovo prečko.

Juventus je mnogo bolj sveže začel dodatnih 30 minut, saj je moral Amelia že v eni prvih akcij reševati situacijo ena na ena z Emanuelejem Giaccherinijem, nič pa ni mogel storiti po fantastičnem strelu Vučinića nekaj minut kasneje. Črnogorec je zasluženi zadetek zabil v 96. minuti podaljška, ko je z dobrih 20 metrov razparal mrežo Milana in zabil enega izmed golov sezone, ki je bil na koncu dovolj za napredovanje v finale.

Italijanski pokal (Coppa Italia), polfinale, povratni tekmi:

JUVENTUS : AC Milan 2:2* (1:0) /2:1/
Del Piero (28), Vučinić (96); Mesbah (51), López (81)
* - po podaljšku

Sreda ob 20.45:
Napoli - Siena /1:2/

Nemški pokal (DFB Pokal), polfinale:

Greuther Fürth : BORUSSIA DORTMUND 0:1* (0:0)
Gündogan (120)
* - po podaljšku

Sreda ob 20.30:
Borussia Mönchengladbach - Bayern München

Francoski pokal (Coupe de France), četrtfinale:

QUEVILLY : Marseille 3:2* (1:0)
Valero (6), Ayina (111, 117); Remy (85, 112)
* - po podaljšku

Sreda ob 17.00:
Gazélec Ajaccio - Montpellier

Ob 19.15:
Valenciennes - Stade Rennes

Ob 20.50:
Paris SG - Olympique Lyon

AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 1
  • juventus1897 11:10 21.marec 2012.

    GRANDEEEEEE CAPITANOOOOOOO :):):):)GRANDEEEEE JUVEEEEEEEE:):):)