Mlada Barça uničila Valerengo

Foto: Žurnal24 Mohammed Fellah Marti Riverola Foto: Žurnal24 Ibrahimovič Ibrahimović Ibrahimovic Foto: Žurnal24 Ibrahimovi%C4%8D Ibrahimovi%C4%87 Ibrahimovic Foto: Žurnal24 Ibrahimovič Ibrahimović Ibrahimovic trener Valerenge Martin Andresen Foto: Žurnal24 Zlatan Ibrahimovic Ibrahimović Ibrahimovič navijac navijač incident objem Foto: Žurnal24 O%27Shea Foto: Žurnal24 Giuseppe Rossi Marcos Senna Foto: Žurnal24 Jose Manuel Pinto Harmeet Singh enajstmetrovka gol zadetek Bojan Krkic Krkić Gab Foto: Žurnal24 Zlatan Ibrahimovic Ibrahimović Ibrahimovič Stefan Strandberg Foto: Žurnal24 Cani (L) Kyle Naughton Foto: Žurnal24 Giuseppe Rossi David Fuster Marcos Senna Foto: Žurnal24 Giuseppe Rossi strel gol zadetek Foto: Žurnal24 Benoit Assou-Ekotto Assou Ekotto Cani Foto: Žurnal24 Borja Valero Benoit Assou-Ekotto Assou Ekotto
Barcelona je na prvi prijateljski tekmi pred novo sezono navduševala v Oslu, kjer je mlada postava odpihnila Valerengo (4:2). Katastrofi Chelseaja in Tottenhama proti Wycombu (1:5) in Villarrealu (1:4).
Oglej si celoten članek

Samo Bojan Krkič, Maxwell, Gabriel Milito in José Manuel Pinto v  vratih so izmed "težkokategornikov" začeli tekmo Barcelone pri Valerengi. Kljub vsemu so Katalonci na prvi pripravljalni tekmi z mlado ekipo še enkrat več pokazali moč mladinske šole. Za vodstvo je po fantastični akciji tako zabil mladi vezist Víctor Sánchez, ki mu je podal še en "šolarček" − Jonathan Soriano. Gabriel Milito je že v naslednjem napadu zakrivil enajstmetrovko, ki so jo gostje tudi zanesljivo izvedli. Kmalu je branilec Maxwell s fantastičnim strelom zabil šele svoj prvi gol za klub, h kateremu je prišel lani. Zlatan Ibrahimović je vstopil šele v drugem polčasu in spet razočaral, zato pa se je navijačem prvič predstavil Adriano, mladi Benja Martínez pa je z novo lepotico povišal na 3:1. Kapetan Seydou Keita je z glavo zabil za 4:1, gostje pa so na koncu zmanjšali na spodobnih 4:2.

Vrhunci tekme med Valerengo in Barcelono:

Ibra: "Ostajam nogometaš Barçe!"
Šved, ki mu po nekaj časa "izgnanstva" lahko znova rečemo tudi švedski reprezentant, je že pred tekmo proti Valerengi dejal, da je "srečen, ker lahko igra v najboljši ekipi na svetu" in da je "nogometaš Barcelone in tako bo tudi ostalo".

"Res je, da se je govorilo, da sem v kontaktu z mnogimi klubi, toda ostajam v Barçi," je med drugim dejal Ibrahimović. Čeprav je mnoge razočaral v svoji premierni sezoni pri katalonskem velikanu, pa Ibra spoštuje svoj dosežek iz lanskega leta: "To je bilo moje najboljše debitantsko leto v katerikoli ekipi!" Napadalec je še povedal, da mora Blaugrana letos poskušati osvojiti vse trofeje, še posebej Ligo prvakov. "Moj cilj je osvojiti Ligo prvakov z Barço. Zato sem prišel."

Villa nas bo naredil še močnejše pri izpolnjevanju našega cilja − osvojiti Ligo prvakov.
Zlatan Ibrahimović

Pod velik vprašaj je njegovo prihodnost v Kataloniji že pred začetkom nove sezone predstavil prihod novega napadalca. In to ne kateregakoli − na Camp Nou bo v naslednjih sezonah igral David Villa, eden izmed najbolj navdušujočih igralcev nedavno končanega svetovnega prvenstva. Toda Ibrahimović se s tem ne obremenjuje in zatrjuje, da je zadovoljen:

"(Villa, op. p.) nas bo naredil še močnejše pri izpolnjevanju našega cilja − osvojiti Ligo prvakov." Švedski napadalec je še povedal, da mu je Guardiola na osebnem sestanku prejšnji teden dejal, da ostaja pomemben igralec in da bo igral. Ibra mu je v zameno obljubil stoodstotno angažiranost ...

Prijateljske: United uničil ameriško "All-Star" selekcijo
Če je Sir Alex Ferguson še pred nekaj dnevi hvalil napredek ameriškega nogometa, se je na tekmi njegovega Manchestra Uniteda v Houstonu pokazal boleč razkorak, ki še vedno obstaja do najvišjega evropskega nivoja. Rdeči vragi so pred rekordnimi 70.728 gledalci (največ na kakšni All-Star tekmi od leta 1996) odpihnili selekcijo MLS All-Stars (5:2). Mladi napadalec Federico Macheda je zabil že v prvi minuti, že čez dvanajst minut pa povišal na 2:0 in hitro zatrl upe Američanov. Darron Gibson in Tom Cleverley sta kasneje dodala še svoja zadetka, premiernega v novem klubu pa se je razveselil tudi Mehičan Javier Hernández.

Katastrofi Chelseaja in Tottenhama!
Kakšni blamaži sta si v četrtek zvečer privoščila oba premierligaša Chelsea in Tottenham! Prvaki so izgubili proti tretjeligašem Wycombe Wanderersom s kar 1:5. Blamažo londonskega nogometa so na domačem White Hart Laneu kasneje nadaljevali Spursi, katere je španski Villarreal napolnil kar z 1:4. Giuseppe Rossi je zabil hat-trick, vsaj nekaj nasmehov, čeprav redkih, na ustnice navijačev belih pa je prinesel gol Giovanija dos Santosa.

Zadetki s tekme MLS All-Stars : Manchester United

Prijateljske tekme:

CF America : Manchester City 1:1* (0:1) /1:4/
Esqueda (47); Adebayor (37)
* po streljanju enajstmetrovk

MLS All-Stars : Manchester United 2:5 (0:2)
Ching (64), Rosario (90); Macheda (1, 12), Gibson (70), Cleverley (73), Hernandez (84)

Valerenga Oslo : Barcelona 2:4 (1:2)
Singh (15/11-m), Zajić (65); Victor Sánchez (13), Maxwell (35), Benja (51), Keita (64)

Wycombe Wanderers : Chelsea 5:1 (2:1)
Rendell (24), Strevens (36), Pittman (76, 77, 79); Djalo (13)    

Tottenham Hotspur : Villarreal 1:4 (0:2)
Dos Santos (56); Rossi (22, 32, 70), Ruben (86)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.