Šport > Nogomet
8 ogledov

Mlada Barça uničila Valerengo

Mohammed Fellah Marti Riverola
1/14
Žurnal24 main
Barcelona je na prvi prijateljski tekmi pred novo sezono navduševala v Oslu, kjer je mlada postava odpihnila Valerengo (4:2). Katastrofi Chelseaja in Tottenhama proti Wycombu (1:5) in Villarrealu (1:4).

Samo Bojan Krkič, Maxwell, Gabriel Milito in José Manuel Pinto v  vratih so izmed "težkokategornikov" začeli tekmo Barcelone pri Valerengi. Kljub vsemu so Katalonci na prvi pripravljalni tekmi z mlado ekipo še enkrat več pokazali moč mladinske šole. Za vodstvo je po fantastični akciji tako zabil mladi vezist Víctor Sánchez, ki mu je podal še en "šolarček" − Jonathan Soriano. Gabriel Milito je že v naslednjem napadu zakrivil enajstmetrovko, ki so jo gostje tudi zanesljivo izvedli. Kmalu je branilec Maxwell s fantastičnim strelom zabil šele svoj prvi gol za klub, h kateremu je prišel lani. Zlatan Ibrahimović je vstopil šele v drugem polčasu in spet razočaral, zato pa se je navijačem prvič predstavil Adriano, mladi Benja Martínez pa je z novo lepotico povišal na 3:1. Kapetan Seydou Keita je z glavo zabil za 4:1, gostje pa so na koncu zmanjšali na spodobnih 4:2.

Vrhunci tekme med Valerengo in Barcelono:

Ibra: "Ostajam nogometaš Barçe!"
Šved, ki mu po nekaj časa "izgnanstva" lahko znova rečemo tudi švedski reprezentant, je že pred tekmo proti Valerengi dejal, da je "srečen, ker lahko igra v najboljši ekipi na svetu" in da je "nogometaš Barcelone in tako bo tudi ostalo".

"Res je, da se je govorilo, da sem v kontaktu z mnogimi klubi, toda ostajam v Barçi," je med drugim dejal Ibrahimović. Čeprav je mnoge razočaral v svoji premierni sezoni pri katalonskem velikanu, pa Ibra spoštuje svoj dosežek iz lanskega leta: "To je bilo moje najboljše debitantsko leto v katerikoli ekipi!" Napadalec je še povedal, da mora Blaugrana letos poskušati osvojiti vse trofeje, še posebej Ligo prvakov. "Moj cilj je osvojiti Ligo prvakov z Barço. Zato sem prišel."

Villa nas bo naredil še močnejše pri izpolnjevanju našega cilja − osvojiti Ligo prvakov.
Zlatan Ibrahimović

Pod velik vprašaj je njegovo prihodnost v Kataloniji že pred začetkom nove sezone predstavil prihod novega napadalca. In to ne kateregakoli − na Camp Nou bo v naslednjih sezonah igral David Villa, eden izmed najbolj navdušujočih igralcev nedavno končanega svetovnega prvenstva. Toda Ibrahimović se s tem ne obremenjuje in zatrjuje, da je zadovoljen:

"(Villa, op. p.) nas bo naredil še močnejše pri izpolnjevanju našega cilja − osvojiti Ligo prvakov." Švedski napadalec je še povedal, da mu je Guardiola na osebnem sestanku prejšnji teden dejal, da ostaja pomemben igralec in da bo igral. Ibra mu je v zameno obljubil stoodstotno angažiranost ...

Prijateljske: United uničil ameriško "All-Star" selekcijo
Če je Sir Alex Ferguson še pred nekaj dnevi hvalil napredek ameriškega nogometa, se je na tekmi njegovega Manchestra Uniteda v Houstonu pokazal boleč razkorak, ki še vedno obstaja do najvišjega evropskega nivoja. Rdeči vragi so pred rekordnimi 70.728 gledalci (največ na kakšni All-Star tekmi od leta 1996) odpihnili selekcijo MLS All-Stars (5:2). Mladi napadalec Federico Macheda je zabil že v prvi minuti, že čez dvanajst minut pa povišal na 2:0 in hitro zatrl upe Američanov. Darron Gibson in Tom Cleverley sta kasneje dodala še svoja zadetka, premiernega v novem klubu pa se je razveselil tudi Mehičan Javier Hernández.

Katastrofi Chelseaja in Tottenhama!
Kakšni blamaži sta si v četrtek zvečer privoščila oba premierligaša Chelsea in Tottenham! Prvaki so izgubili proti tretjeligašem Wycombe Wanderersom s kar 1:5. Blamažo londonskega nogometa so na domačem White Hart Laneu kasneje nadaljevali Spursi, katere je španski Villarreal napolnil kar z 1:4. Giuseppe Rossi je zabil hat-trick, vsaj nekaj nasmehov, čeprav redkih, na ustnice navijačev belih pa je prinesel gol Giovanija dos Santosa.

Zadetki s tekme MLS All-Stars : Manchester United

Prijateljske tekme:

CF America : Manchester City 1:1* (0:1) /1:4/
Esqueda (47); Adebayor (37)
* po streljanju enajstmetrovk

MLS All-Stars : Manchester United 2:5 (0:2)
Ching (64), Rosario (90); Macheda (1, 12), Gibson (70), Cleverley (73), Hernandez (84)

Valerenga Oslo : Barcelona 2:4 (1:2)
Singh (15/11-m), Zajić (65); Victor Sánchez (13), Maxwell (35), Benja (51), Keita (64)

Wycombe Wanderers : Chelsea 5:1 (2:1)
Rendell (24), Strevens (36), Pittman (76, 77, 79); Djalo (13)    

Tottenham Hotspur : Villarreal 1:4 (0:2)
Dos Santos (56); Rossi (22, 32, 70), Ruben (86)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.