Mlada Slovenka s štafeto še do četrte medalje

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Izjemna serija slovenske mladenke se je nadaljevala tudi na štafetni preizkušnji.
Oglej si celoten članek

Mlada slovenska biatlonka Lena Repinc, tudi udeleženka članskega SP februarja na Pokljuki, je na mladinskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Obertilliachu osvojila še četrto kolajno. Skupaj s Klaro Vindišar in Kajo Zorč se je danes veselila še štafetnega srebra.

Repinčeva je pred tem že dobila sprint in zasledovanje, na posamični tekmi pa je bila srebrna, a predvsem zaradi štirih strelskih napak, sicer bi se tudi v tej disciplini lahko okitila z zlatom.

Biatlon Slovenci presenetili z odlično predstavo na Češkem

Slovenski nastop je začela Vindišarjeva, ki je Zorčevi predala kot sedma, slednja pa je z zelo dobrim tekom ekipo pripeljala na tretje mesto, pol minute za Francijo in Italijo, Jasno je bilo, da bo 17-letna Repinčeva napadala kolajno. Uspelo ji je prehiteti Italijanko, za Francozinjo pa si je privoščila popravo preveč na strelišču in zasedla drugo mesto z zaostankom 13 sekund.

Foto: Facebook Lena Repinc slovenska mladinska biatlonska reprezentanca

"Tekmovanje v Obertilliachu je zanesljivo zame vrhunec sezone in tudi kariere. Na vse dosežke sem seveda zelo ponosna, a vesela, da sem letos že dobila priložnost tudi na domačem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Tukaj štirih kolajn na štirih tekmah seveda nisem pričakovala, a očitno s trenerjem Juretom Ožboltom res dobro delamo in za najbolj pomembno tekmo smo ujeli odlično formo," je po četrti kolajni za STA povedala Repinčeva in dodala: "Rada bi se zahvalila vsem tistim, ki so mi do kolajn pomagali. Niso samo moje, ampak sem zanje sodelovala s številnimi ljudmi."

Kot še pravi Repinčeva, ne želi, da bi jo vsi ti uspehi pripeljali do prevelikih pričakovanj v eliti. "Še naprej sodim v mladinsko kategorijo. Tukaj tekmujem in se učim, vesela pa bom, če bom prihodnje leto dobila priložnost, da na kakšni tekmi pogledam tudi v članski svetovni pokal, sicer pa sem še premlada in sodim v to kategorijo."

V moški konkurenci so zmagali Poljaki, Slovenija je bila 18.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.