Našli pismo 18-letnega hrvaškega huligana

Foto: Profimedia huligani crvena zvezda partizan
Osemnajstletni hrvaški huligan je pred krvavim spopadom v Beogradu napisal pismo svojemu dekletu.
Oglej si celoten članek

V sobi nekega prestižnega beograjskega hotela so našli pismo, ki ga 18-letni hrvaški huligan Ivan Mišković napisal svojemu dekletu, poročajo srbski mediji.

Najmlajši od šesterice najetih Hrvatov, ki so sodelovali v krvavih navijaških izgredih na derbiju Partizana in Crvene zvezde, se je, sodeč po zapisanem, bal za svoje življenje, ugotavljajo poznavalci, ki so analizirali vsebino pisma.

S preiskavo bodo poskušali ugotoviti, zakaj pismo ni bilo poslano, temveč je ostalo ob postelji v hotelu.

Foto: Profimedia huligani crvena zvezda partizan

Pismo je neposredni dokaz, da so hrvaški huligani v Beograd prišli z namenom, da bi povzročali nemire. "Ljubezen, pred mano je nevaren, zelo nevaren dan, zato ti pišem, ker nihče ne ve, kako se bo izteklo. Morda bom dobil nekaj udarcev, a podelil jih bom precej več. Organiziralo se nas je 150, njih bo 600. Malo me skrbi, vendar ne bom odstopil," je zapisal mladenič.

Zapis najmlajšega člana hrvaške odprave po mnenju preiskovalcev izključuje možnost, da so v Beograd prišli z namenom turističnega obiska, kot je po aretacijah trdila soproga enega od vpletenih.

Foto: Profimedia huligani crvena zvezda partizan

Srbska policija in tožilstvo še naprej preiskujejo ozadje masovnega pretepa. Šesterici hrvaških huliganov grozi večmesečna, morda celo večletna zaporna kazen. Pet jih je za zdaj v priporu, eden v bolnišnici.

Po neuradnih podatkih naj bi plačance s Hrvaške in iz Bolgarije najeli dve skupini Partizanov navijačev, ki se potegujeta za prevlado na tribuni. Sprva so se v javnosti pojavile informacije, da naj bi huligani za usluge prejeli tudi do 10.000 evrov, vendar je eden od njih ob zajetju dejal, da ni vedel, da bo za 100 evrov dobil toliko udarcev.

Vsi hrvaški huligani, ki na svojo usodo čakajo v beograjskem priporu, naj bi bili člani kickboxing kluba iz Splita.

Partizan Grozljivi prizori pretepenih hrvaških huliganov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.