Šport > Nogomet
13217 ogledov

Našli pismo 18-letnega hrvaškega huligana

huligani crvena zvezda partizan
Osemnajstletni hrvaški huligan je pred krvavim spopadom v Beogradu napisal pismo svojemu dekletu.

V sobi nekega prestižnega beograjskega hotela so našli pismo, ki ga 18-letni hrvaški huligan Ivan Mišković napisal svojemu dekletu, poročajo srbski mediji.

Najmlajši od šesterice najetih Hrvatov, ki so sodelovali v krvavih navijaških izgredih na derbiju Partizana in Crvene zvezde, se je, sodeč po zapisanem, bal za svoje življenje, ugotavljajo poznavalci, ki so analizirali vsebino pisma.

S preiskavo bodo poskušali ugotoviti, zakaj pismo ni bilo poslano, temveč je ostalo ob postelji v hotelu.

huligani crvena zvezda partizan | Avtor: Profimedia Profimedia

Pismo je neposredni dokaz, da so hrvaški huligani v Beograd prišli z namenom, da bi povzročali nemire. "Ljubezen, pred mano je nevaren, zelo nevaren dan, zato ti pišem, ker nihče ne ve, kako se bo izteklo. Morda bom dobil nekaj udarcev, a podelil jih bom precej več. Organiziralo se nas je 150, njih bo 600. Malo me skrbi, vendar ne bom odstopil," je zapisal mladenič.

Zapis najmlajšega člana hrvaške odprave po mnenju preiskovalcev izključuje možnost, da so v Beograd prišli z namenom turističnega obiska, kot je po aretacijah trdila soproga enega od vpletenih.

huligani crvena zvezda partizan | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbska policija in tožilstvo še naprej preiskujejo ozadje masovnega pretepa. Šesterici hrvaških huliganov grozi večmesečna, morda celo večletna zaporna kazen. Pet jih je za zdaj v priporu, eden v bolnišnici.

Po neuradnih podatkih naj bi plačance s Hrvaške in iz Bolgarije najeli dve skupini Partizanov navijačev, ki se potegujeta za prevlado na tribuni. Sprva so se v javnosti pojavile informacije, da naj bi huligani za usluge prejeli tudi do 10.000 evrov, vendar je eden od njih ob zajetju dejal, da ni vedel, da bo za 100 evrov dobil toliko udarcev.

Vsi hrvaški huligani, ki na svojo usodo čakajo v beograjskem priporu, naj bi bili člani kickboxing kluba iz Splita.

Huligani Partizan Šport Grozljivi prizori pretepenih hrvaških huliganov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.