Šport > Nogomet
2473 ogledov

Igralci vkorakali z majicami vojnega zločinca

Ratko Mladić twitter

Tekma srbskih nižjeligašev je požela veliko zanimanje domačih in tujih medijev. Nogometaši kluba FK Kabel iz Novega Sada so namreč na zelenico vkorakali z majicami s podobo obsojenega srbskega generala Ratka Mladića. FK Kabel je na dvoboju vojvodinske lige sicer premagal Slavijo.

Poteza kluba je naletela na mešane odzive tudi v Srbiji. "V Haagu so dejali, da odločitev ni naperjena proti celotnemu srbskemu narodu, a kot kaže želimo dokazati, da bi morala biti," je bil eden izmed komentarjev na spletni strani N1. Drugi se je glasil: "Osebno bi z veseljem na majici nosil sliko heroja Ratka Mladića."

Mladić je bil prejšnji teden na sodišču v Haagu spoznan za krivega genocida v Srebrenici in obsojen na doživljenjsko ječo. Obsodba je razburila številne v Srbiji, navijači Crvene zvezde in Partizana pa so na tekmah svojih moštev vzklikali ime obsojenca.

Na tekmi med Partizanom in švicarskim Young Boys Bern je bilo tako opaziti transparent s podporo Mladiću. Ime sicer ni bilo zapisano, saj bi si črno-beli tako najverjetneje prislužili kazen Uefe. Manj so se na dobrobit kluba ozirali navijači ruskega kluba Zenit, ki so na tekmi izobesili transparent z besedami "Ratko Mladić - srbski heroj"

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 20:29 27.november 2017.

    Balkanci ostanejo vedno Balkanci in sprejemajo vedno Balkance .

  • perhan63 19:04 27.november 2017.

    res je

  • Ledena 18:10 27.november 2017.

    Ratko Mladic,zame si heroj.