Šport > Košarka
276 ogledov

Crvena zvezda edina izjema

Crvena zvezda Evroliga
Vodstvo Crvene zveze, ki nastopa v košarkarski Evroligi, je štirim svojim igralcem prižgalo zeleno luč za nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Kitajskem 2019.

Na širšem seznamu srbskega selektorja Aleksandra Đurđevića za bližnji tekmi z Avstrijo in Gruzijo so igralci Crvene zvezde Nemanja Dangubić, Nikola Radičević, Branko Lazić in Nikola Jovanović.

Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Evropski prvak Šport Jaka Lakovič: V Bilbau in Barceloni navijajo za Slovenijo

"Odločitev o tem je padla po dogovoru med igralci, hkrati pa smo upoštevali korekten odnos selektorja Đorđevića in srbske zveze do našega kluba. Navkljub strnjenemu koledarju tekem smo v našem klubu ponosni, da imamo v svojih vrstah člane srbske reprezentance," so med drugim zapisali v beograjskem klubu, ki je za razliko od drugih članov Evrolige svojim košarkarjem dovolil nastopiti v kvalifikacijah za SP.

Med njimi so tudi vsi trije klubi slovenskih košarkarjev v elitnem košarkarskem tekmovanju na stari celini: Luka Dončić in Anthony Randolph sta člana španskega Reala iz Madrida, Edo Murić in Zoran Dragić turškega Anadolu Efesa, Aleksej Nikolić pa nemškega Bamberga.

luka dončić Car! Šport Dončić nagovoril Slovenijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.