Mladi Hrvat preprečil finale Đoković:Federer

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Mladi hrvaški teniški igralec Borna Ćorić je na turnirju serije masters v Šanghaju preprečil finale med Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem.
Oglej si celoten članek

Enaindvajsetletni Hrvat Borna Ćorić je po uri in 13 minutah v polfinalu s 6:4 in 6:4 premagal švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja, sicer branilca naslova. To je bila že njegova druga zaporedna zmaga v medsebojnih obračunih, junija je bil boljši tudi v Halleju.

Ćorić je blestel predvsem s servisi, v desetih igrah je na svoj servis izgubil vsega devet točk. Kako suveren je bil pri začetnem udarcu, je pokazala tudi zadnja igra, v kateri je Švicar vodil s 30:15, a se je Hrvat rešil z dvema odličnima točkama, piko na i pa postavil z izredno točko. Za Ćorića bo to peti finale na turnirjih ATP, a šele prvi v seriji masters.

Novak Đoković je imel v polfinalu še lažje delo, saj je Nemcu Alexandru Zverevu prepustil le tri igre ter po zgolj uri dvoboja zmagal s 6:2 in 6:1. To je bila njegova 17. zaporedna zmaga.

Foto: Profimedia Novak Đoković

V medsebojnih dvobojih proti Hrvatu Đoković vodi z 2:0. Nazadnje sta se med seboj pomerila letos v Monte Carlu, ko je po napetem dvoboju slavil Srb s 7:6 in 7:5, prvi njun dvoboj pa se je odvil leta 2016, ko je Đoković prav tako slavil brez izgubljenega niza.

Đoković si je z uvrstitvijo v finale Šanghaja zagotovil vzpon s tretjega na drugo mesto na naslednji ATP lestvici, ki bo objavljena v ponedeljek. Prehitel bo prav današnjega poraženca, Rogerja Federerja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.