Šport
246 ogledov

Mladi Hrvat preprečil finale Đoković:Federer

Borna Ćorić Reševalni pas/Twitter
Mladi hrvaški teniški igralec Borna Ćorić je na turnirju serije masters v Šanghaju preprečil finale med Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem.

Enaindvajsetletni Hrvat Borna Ćorić je po uri in 13 minutah v polfinalu s 6:4 in 6:4 premagal švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja, sicer branilca naslova. To je bila že njegova druga zaporedna zmaga v medsebojnih obračunih, junija je bil boljši tudi v Halleju.

Ćorić je blestel predvsem s servisi, v desetih igrah je na svoj servis izgubil vsega devet točk. Kako suveren je bil pri začetnem udarcu, je pokazala tudi zadnja igra, v kateri je Švicar vodil s 30:15, a se je Hrvat rešil z dvema odličnima točkama, piko na i pa postavil z izredno točko. Za Ćorića bo to peti finale na turnirjih ATP, a šele prvi v seriji masters.

Novak Đoković je imel v polfinalu še lažje delo, saj je Nemcu Alexandru Zverevu prepustil le tri igre ter po zgolj uri dvoboja zmagal s 6:2 in 6:1. To je bila njegova 17. zaporedna zmaga.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

V medsebojnih dvobojih proti Hrvatu Đoković vodi z 2:0. Nazadnje sta se med seboj pomerila letos v Monte Carlu, ko je po napetem dvoboju slavil Srb s 7:6 in 7:5, prvi njun dvoboj pa se je odvil leta 2016, ko je Đoković prav tako slavil brez izgubljenega niza.

Đoković si je z uvrstitvijo v finale Šanghaja zagotovil vzpon s tretjega na drugo mesto na naslednji ATP lestvici, ki bo objavljena v ponedeljek. Prehitel bo prav današnjega poraženca, Rogerja Federerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.