Mladi Jakobsen premagal Kittla in ostale sprinterje

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
O zmagovalcu 1. etape letošnjega BinckBank Toura po Beneluksu je odločal sprint. Mladi Fabio Jakobsen (Quick Step) je presenetil sama znamenita sprinterska imena ter slavil pred Marcelom Kittlom (Katjuša) in Calebom Ewanom (Mitchelton-Scott).
Oglej si celoten članek

Današnji beg se izoblikuje kmalu po začetku etape. Sestavljajo ga Manuele Boaro, Julius van den Berg, Elmar Reinders, Dries De Bondt, Dimitri Peyskens in Thomas Sprengers. Šesterica si uspe privoziti prednost zgolj štirih minut, saj imata ekipi Lotto NL Jumbo ter Mitchelton Scott, ki delata za svoja sprinterja Dylana Groenewgna in Caleba Ewana vse pod nadzorom.

Tako kot prejšnja leta (ko je bila dirka poznana še pod imenom Eneco Tour op. p.) je tudi letos v veljavi "Zlati kilometer". Gre za kilometer, tekom katerega se podeljujejo bonusne sekunde. De Bondt in Reinders se odrežeta najbolje ter si privozita vsak po pet bonusnih sekund.

13 km do cilja so ubežniki ujeti. Čez 3 km s solo napadom poizkusi Jan-Willem van Schip, toda tudi pogumni Nizozemec je kmalu ujet.

V skupinskem sprintu se za najmočnejšega izkaže 21-letni Fabio Jakobsen, ki premaga Marcela Kittla ter Caleba Ewana. Mladi Nizozemec tako tudi postane prvi vodilni kolesar na letošnji izvedbi BinckBank Toura.

Matej Mohorič (Bahrain Merida), ki je zaradi ene bonusne sekunde na skupnem osmem mestu, je bil danes drugi najboljši Slovenec na 34. mestu, pred njim je bil Jan Polanc (UAE) na 25. Luka Pibernik je bil 96., David Per 111., Borut Božič (vsi Bahrain Merida) pa 125. Vsi so etapo končali v času zmagovalca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.