Šport
85 ogledov

Mladi Jakobsen premagal Kittla in ostale sprinterje

BinckBank Twitter
O zmagovalcu 1. etape letošnjega BinckBank Toura po Beneluksu je odločal sprint. Mladi Fabio Jakobsen (Quick Step) je presenetil sama znamenita sprinterska imena ter slavil pred Marcelom Kittlom (Katjuša) in Calebom Ewanom (Mitchelton-Scott).

Današnji beg se izoblikuje kmalu po začetku etape. Sestavljajo ga Manuele Boaro, Julius van den Berg, Elmar Reinders, Dries De Bondt, Dimitri Peyskens in Thomas Sprengers. Šesterica si uspe privoziti prednost zgolj štirih minut, saj imata ekipi Lotto NL Jumbo ter Mitchelton Scott, ki delata za svoja sprinterja Dylana Groenewgna in Caleba Ewana vse pod nadzorom.

Tako kot prejšnja leta (ko je bila dirka poznana še pod imenom Eneco Tour op. p.) je tudi letos v veljavi "Zlati kilometer". Gre za kilometer, tekom katerega se podeljujejo bonusne sekunde. De Bondt in Reinders se odrežeta najbolje ter si privozita vsak po pet bonusnih sekund.

13 km do cilja so ubežniki ujeti. Čez 3 km s solo napadom poizkusi Jan-Willem van Schip, toda tudi pogumni Nizozemec je kmalu ujet.

V skupinskem sprintu se za najmočnejšega izkaže 21-letni Fabio Jakobsen, ki premaga Marcela Kittla ter Caleba Ewana. Mladi Nizozemec tako tudi postane prvi vodilni kolesar na letošnji izvedbi BinckBank Toura.

Matej Mohorič (Bahrain Merida), ki je zaradi ene bonusne sekunde na skupnem osmem mestu, je bil danes drugi najboljši Slovenec na 34. mestu, pred njim je bil Jan Polanc (UAE) na 25. Luka Pibernik je bil 96., David Per 111., Borut Božič (vsi Bahrain Merida) pa 125. Vsi so etapo končali v času zmagovalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice