Šport
6739 ogledov

Smrt nemškega kolesarskega asa

Andreas Kappes Epa
Nemčija žaluje on nenadni smrti nekdanjega kolesarja.

Nemško kolesarstvo žaluje zaradi tragične smrti 52-letnega Andreasa Kappesa. Nekdanji uspešen tekmovalec na velodromu in tudi zmagovalec etape na dirki po Italiji je umrl zaradi alergične reakcije po piku žuželke.

Kappes se je v teh dneh pripravljal na amatersko dirko Tour de Neuss, ki pa privablja tudi številne znane tekmovalce, kot sta nemška kolesarja Andre Greipel in Rick Zabel; tekmovanja zaradi njegove smrti ne bodo odpovedali, a so prireditelji zagotovili, da bo del protokola namenjen počastitvi spomina na nekdanjega tekmovalca.

"Dirko bomo izvedli, čeprav smo vsi globoko pretreseni," je dejal Stephan Hilgers, predsednik lokalnega kluba Neusser. Dirka se bo začela z minuto molka, vsi udeleženci pa bodo nosili žalne trakove.

Kot aktivni kolesar je bil Kappes predvsem tekmovalec na velodromu, a se je preizkusil tudi na cestnih dirkah, bil je član ekip Team Telekom in Gerolsteiner, petkrat je nastopil na dirki po Franciji, dobil pa je posamezne etape na dirkah po Švico, Italiji in Pariz - Nica.

Kariero je končal leta 2008. Poleg uspehov na cesti in dirkališču jo je zaznamoval tudi dopinški madež, leta 1997 je prestal šestmesečno kazen zaradi uporabe nandorolona, novi kazni leta 2000 pa se je izognil, ker mu je uspelo dokazati, da je pozitivni test povzročilo zaužito živilo.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.