Šport
210 ogledov

Slovenski junak se vrača domov

Primož Roglič Epa
Primoža Rogliča bodo počastili s kar dvema sprejemoma.

Slovenski kolesar Primož Roglič, ki se je izkazal na nedavno končani dirki po Franciji s četrtim mestom in bojem za skupne stopničke, se vrača v domovino. Danes ob 19. uri mu pripravljajo sprejem v Ljubljani, v torek pa ga bodo navijači pričakali še v domačem Zagorju ob Savi.

Mikel Landa Boleče Šport Sreča za Rogliča, njegov konkurent z drugačno usodo

Roglič je imel v tednu po koncu dirke po Franciji še tekmovalne obveznosti, v soboto je nastopil na klasiki v San Sebastianu, ki se je zanj končala s padcem, a na srečo brez poškodb.

Roglič je letos na dirki po Franciji s četrtim mestom skupno obrnil nov list v zgodovini slovenskega kolesarstva. Doslej sta rekordno uvrstitev imela Tadej Valjavec iz leta 2009 in Janez Brajkovič iz leta 2012, oba sta končala na devetem mestu. Roglič se je do konca boril s Chrisom Froomom za tretje mesto, svetovno kolesarsko javnost pa je nase opozoril z izjemno predstavo na kraljevski 19. etapi, ko je pometel z vso konkurenco.

primož roglič Padec glavnine Šport Med nesrečniki tudi Roglič, dva kolesarja v bolnišnici

Danes bo v ljubljanski mestni hiši ob 18. uri najprej novinarska konferenca z Rogličem, uro pozneje pa bo pred njo še sprejem za najboljšega Slovenca na Touru, ki ga pripravlja Kolesarska zveza Slovenije.

Prijetnih obveznosti pa s tem za Rogliča še ne bo konec; v torek bo veselo še v Zasavju, kjer v zagorski občini svojemu častnemu meščanu tudi pripravljajo sprejem, ta bo ob 19. uri na mestni ploščadi.

primož roglič "Moja napaka" Šport Roglič podoživel grozljiv padec v Planici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.