Šport
7442 ogledov

Roglič je Lottovce spravljal tudi v nervozo

Primož Roglič Epa
Nizozemsko moštvo je prijetno presenetilo na Touru 2019. A želijo doseči še več.

Kolesarska ekipa LottoNL-Jumbo je bila najresnejša tekmica moštvu Sky, ki je še šestič v zadnjih sedmih letih osvojilo dirko po Franciji. V niz zmagoslavij Bradleyja Wigginsa, Chrisa Frooma (štiri zmage) in zdaj Gerainta Thomasa se je vmešal le Vincenzo Nibali. Slednji se je na tokratnem Touru zapletel v nesrečen padec, poleg drugega v skupni razvrstitvi Nizozemca Toma Dumoulina pa sta največjo težavo za bogato britansko moštvo predstavljala kolesarja nizozemskega Lotta Primož Roglič in Steven Kruijswijk.

V moštvu so bili izjemno zadovoljni s skupno četrtim in petim mestom, a so obljubili, da se ne bodo ustavili pri tem. "Za spremembe smo se odločili leta 2016, načrt pa je bil, da posejano žanjemo v letu 2018," je o izpolnjenem planu povedal generalni direktor Lotta Richard Plugge.

"Potrebuješ strelca, ki bo zadel v polno," se je o enem izmed svojih adutov, gre za odličnega mladega sprinterja Dylana Groenewegna, ki je dobil dve etapi, sicer po nogometno izrazil Plugge in dodal: "S Primožem in Dylanom imamo dva kolesarja, ki sodita v svetovni vrh."

Na posnetku, ki so ga pri Lottu objavili po koncu Toura, je sicer zabeležen "slovenski" ovinek pri vzponu na sloviti Alpe d'Huez (od 1:14 dalje), seveda pa tudi Rogličeva zmaga v 19. etapi (od 2:12 dalje). V spremljevalnem vozilu so precej nemirno spremljali njegov vratolomni spust s Col d'Aubisque, ki je Slovencu prinesel še njegovo drugo etapno umago na Tourih. "Legel bo na okvir kolesa. Poglej, zdaj to počne. Boom," so bili zaskrbljeni v vozilu, nato pa je sledilo veliko veselje ob Rogličevem prečkanju ciljne črte.

"Na koncu sem zmagal in sem super vesel in ponosen," je bil sicer komentar Slovenca, med prvimi pa mu je z besedami "dobro opravljeno delo" in stiskom roke čestital tudi kasnejši skupni zmagovalec Thomas (2:33).

"Tukaj se ne bomo ustavili, seveda si želimo še dlje. Mislim, da smo to celo dolžni storiti. V sprintu z Dylanom, drugače pa s Stevenom in Primožem. Naslednje leto moramo narediti korak naprej. Seveda je to, kar se je zgodilo, fantastično. In neverjetno. Se pa to hkrati sklada s tem, kar počnemo. Ko si majhen, moraš biti pameten. Vedno smo dejali, da moramo vsi stoodstotno sodelovati. Lepo je videti, da se to dogaja, zato je to še toliko bolj čudovito kot samo četrto in peto mesto. Način, na kateri smo to dosegli, je dosežek podčrtal z rumeno," je Tour ocenil Plugge.

Njegovo moštvo trenutno v Sloveniji zagotovo sodi med najbolj priljubljene tuje ekipe.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice