Šport
3549 ogledov

Rogliču se klanja celotna kolesarska srenja

primož roglič Epa
Slovenski kolesar je naredil velik vtis.

Martin Hvastija, Andrej Hauptman, Tadej Valjavec in Janez Brajkovič so le nekateri od številnih kolesarjev, ki verjamejo, da lahko Primož Roglič v prihodnosti stopi na zmagovalni oder dirke po Franciji ali pa jo celo osvoji.

Navdušeni so nad predstavami 28-letnika, ki je na Touru naredil nov korak med najboljše kolesarje sveta.

lance armstrong Bruyneel, Armstrong: Šport "Kolesarstvo je potrebovalo Rogliča"

"To je velik rezultat. Sploh ker je prvič poskušal dirkati na skupno razvrstitev na največji dirki na svetu in glede na trenutke slabosti, ki jih je imel v Alpah. Ker je blestel v Pirenejih, smo mogoče dobili prevelike apetite. Na koncu se je super izšlo," je povedal nekdanji kolesar, zdaj pa selektor slovenske kolesarske reprezentance do 23 let, Hvastija.

"Navajeni smo, da zmeraj preseneti in naredi nekaj, za kar mislimo, da ne more. Po zmagi na dirkah po Baskiji, Romandiji in Sloveniji sem pričakoval na Touru etapno zmago, malo sem bil skeptičen za skupni seštevek, če sem povsem odkrit. Prvič je dirkal na skupno razvrstitev. Prvič je vozil etapo Pariz-Roubaix. Bil je edini, ki je zadnji teden napadal rumeno majico. Naredil je dirko še bolj zanimivo. Mislim, da je naredil velik vtis," je nastope Rogliča ocenil prav tako nekdanji kolesar, ki zdaj opravlja vlogo selektorja članske reprezentance, Hauptman.

Primož Roglič Tudi v tujih medijih Šport Dokumentarec: Od skakalca do kandidata za zmago na največjih dirkah

Nad njim sta bila navdušena tudi nekdanja kolesarja Valjavec in Brajkovič, ki sta imela do letošnjega Toura z devetima mestoma v lasti najboljšo slovensko končno uvrstitev na francoski pentlji.

Brajkovič je že med dirko javnosti preko spleta sporočil, da spremljamo bodočega zmagovalca Toura v akciji, Valjavec pa je priznal, da je zaradi Rogliča po dolgem času spet spremljal dirko po Franciji. "Navdušen sem, da je v tako kratkem času naredil tako velik preskok med elito. Občudoval sem ga. Vozil je pametno, taktično," je povedal Valjavec.

Hvastija je priznal, da je upal, ni pa verjel, da lahko Roglič po treh tednih kolesarjenja konča tako visoko, saj ni vedel, česa je zmožen v zadnjem tednu. "Ima fizičen in psihološki potencial. Zanimivo bo opazovati, kako bo vse sestavil v celotno zgodbo. Treba je imeti ekipo, podporo, srečo ...," je  še razmišljal Hvastija.

primož roglič Junak Šport Roglič: "Če ne bi bilo tega, bi lahko že letos skoraj zmagal Tour"

Podobnega mnenja sta tudi Hauptman in Valjavec. Prvi meni, da je 28-letni svetovni podprvak v vožnji na čas dokončno potrdil svoj potencial za dirkanje na najvišja mesta na največjih etapnih dirkah, njegova ekipa LottoNL-Jumbo pa mora sestaviti moštvo, ki bo Zasavcu pomagalo do vrha.

V primerjavi s tekmeci je Roglič še največ izgubil v ekipnem kronometru, tudi posamični kronometer predzadnji dan Toura se mu ni izšel po načrtih. Hauptman je o tem povedal: "Daleč od tega, da ga ni sposoben zmagati. Po treh tednih voziti tak kronometer, sploh po tem, ko je v prejšnji etapi šel na vse ali nič. Kapo dol. Pokazal je karakter."

primož roglič Ne morejo preboleti Šport Roglič stopil na žulj rivalom, njegova zmaga tarča kritik

Po mnenju Hvastije je njegova generacija slovenskim kolesarjem pokazala, da lahko končajo največjo etapno dirko na svetu, Valjavec in Brajkovič sta svojim naslednikom pokazala, da se lahko pripeljejo do mest v prvi deseterici, Roglič pa je dokazal, da se lahko Slovenci borijo za najvišja mesta na prav vseh dirkah.

Valjavec se s tem povsem strinja in dodaja: "Prepričan sem, da bodo stopničke Slovenca na Touru prišle. Ali bo to Primož ali kdo za njim. Primož je dokazal, da lahko Slovenec kroji vrh na Touru. Prišle bodo generacije, slej kot prej bo imel Tour slovenskega zmagovalca."

Komentarjev 2
  • Summer_Binnie 14:56 30.julij 2018.

    To je najboljše delo, ki ga zasluži. Prejel sem prvi mesec 29358 € za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj prinesel domov vsaj 6583 € na 7964 € na teden. Ne morem verjeti, da ...prikaži več je bilo enostavno, ko sem ga poskusil. P0tenciall pri tem je neskončen. To počnem. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • supreme 11:50 30.julij 2018.

    Sam mislim, da bo za nadaljni napredek Primoz mogu zamenjat ekipo. To ekipo je "prerastu". Casa vec nima velik, ker je ze malo v letih.