Šport
4767 ogledov

"Kolesarstvo je potrebovalo Rogliča"

lance armstrong EPA
Roglič je prepričal tudi padle šampione.

"Kolesarstvo je potrebovalo nekaj takšnega. Primož Roglič je bil impresiven. Vlekel je na klancih, odlično se je spuščal. Je moj favorit za skupno drugo mesto," je še pred etapo v vožnji na čas dejal nekdanji alfa in omega ekipe US Postal Johan Bruyneel, ki se je po škandalu z dopingom moral umakniti iz kolesarskega sveta. Zdaj je nastopal v podcastu svojega nekdanjega varovanca Lanca Armstronga.

Nekdanji šampion, ki so mu sicer vzeli vseh sedem zmag na Touru, je v isti oddaji napovedal, da bo na kronometru slavil Roglič, potrdil mu je tudi njegov nekdanji kolega George Hincapie. Slednji je veljal za Armstrongovega najboljšega pomočnika v času dominacije moštva US Postal. Američana sta po vožnji na čas v 20. etapi nato ugotovila, da je imel Slovenec pač slab dan. "Morda je včeraj prižgal kakšno vžigalico preveč," je dejal Armstrong in s tem menil, da je Roglič porabil preveč moči za uspeh v 19.etapi.

Nekdanja kolesarska zvezdnika je sicer začudilo dejstvo, da se je Froome krčevito boril za tretje mesto. "Kaj je tebi pomenila tretja stopnička po sedmih osvojenih naslovih?" je vprašal Hincapie. In odgovor? "Bilo je grozno, še posebej, ker je bil na vrhu tisti usra... Contador. Ta je pa res nekaj posebnega. Ko bi me takrat vsaj nekdo ustrelil," je dejal Armstrong, nato pa okrcal kolega, ker ga je spomnil na to. "Vedel sem, da te bo to pogrelo," se je nasmejal Hincapie.

"Konec tega Toura nam obeta sijajno naslednjo dirko po Franciji. Primož Roglič se je prvič vmešal v boj za stopničke, Chris Froome ni imel najboljše priprave, saj je nastopil tudi na Giru, kar mu je vzelo nekaj moči, Geraint bo poskušal naslednje leto znova zmagati, Tom Dumoulin je izgubil minuto in pol zaradi predrte zračnice in kazni ... Mislim, da tako izenačeno še ni bilo in naslednje leto bi lahko videli enega najbolj razburljivih Tourov," je sicer ob koncu oddaje po 20. etapi menil Hincapie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice