Šport
1867 ogledov

Kolesar Skya jo je odnesel precej slabše od Rogliča

egan bernal Print Screen
V skupinskem padcu jo je grdo skupil kolesar slovitega Skya.

Kolumbijski kolesar Egan Bernal (Sky) bo moral zaradi posledic sobotnega padca na klasiki San Sebastian počivati tri tedne, je sporočila njegova ekipa Sky.

primož roglič Padec glavnine Šport Med nesrečniki tudi Roglič, dva kolesarja v bolnišnici

Bernal je bil vpleten v skupinski padec, ko se je na tleh znašel tudi slovenski junak Toura Primož Roglič, a jo je na srečo odnesel precej bolje kot mladi Kolumbijec.

Bernal je na Touru morda odločilno pomagal do stopničk svojemu slavnejšemu sotekmovalcu pri Skyju Chrisu Froomu, ko je v 19. etapi - takrat je Roglič napadel, zmagal v etapi in se začasno prebil na tretje mesto skupnega seštevka - Britanca popeljal iz ozadja do zmernega zaostanka. Dan pozneje je v kronometru potem Froome premagal Rogliča in si zagotovil tretje mesto na Touru.

Mikel Landa Boleče Šport Sreča za Rogliča, njegov konkurent z drugačno usodo

Prejšnji konec tedna pa se ni dobro končal za kolumbijskega kolesarja. V padcu 20 kilometrov pred ciljem je bil med tistimi, ki so jo najbolj skupili. Zlomil si je več zob, prebil ustnico, zlomil nos in utrpel še manjšo možgansko krvavitev.

"Egana so operirali že tisti dan, ko je padel. Zašili so mu zgornjo ustnico in oskrbeli zlomljen nos. Ostaja pod zdravniškim nadzorom," je sporočila ekipa Sky in oddala, da je Kolumbijec sicer že zapustil bolnišnico, čaka pa ga tritedenski počitek.

V tem padcu se je poškodoval tudi Španec Mikel Landa; član ekipe Movistar si je ob padcu na sobotni dirki zlomil vretence, tako da bo moral izpusti tudi tretjo večetapno dirko v sezoni, domačo Vuelto, ki se bo začela konec avgusta.

Primož Roglič sprejem Ljubljana Sprejem Šport Roglič: Ni bilo prijetno poslušati, ko sem vozil ob Froomu
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.