Šport
2877 ogledov

Roglič: Ni bilo prijetno poslušati, ko sem vozil ob Froomu

Primož Roglič sprejem Ljubljana PrtSc
Najboljši slovenski kolesar se je vrnil v domovino.

Primož Roglič je na nedavno minulem Touru osvojil skupno četrto mesto in postavil nove mejnike slovenskega kolesarstva. V Ljubljani je imel danes novinarsko konferenco, nato pa se je v špalirju koles podal pred mestno hišo, kjer so mu navijači pripravili sprejem.

Na odru je bila z Rogličem še njegova partnerka Lora Klinc ter kolegi Matej Mohorič, Luka Pibernik, Borut Božič in Rok Korošec. Dogajanje pred mestno hišo si lahko ogledate na spodaj priloženem posnetku.

Mikel Landa Boleče Šport Sreča za Rogliča, njegov konkurent z drugačno usodo

Roglič v Franciji ni bil daleč od stopničk, v uteho pa mu je lahko zmaga na kraljevski etapi. "Še so rezerve, ampak to je bil naš maksimum in lahko smo ponosni. Lahko sem tekmoval s Skyjem v klanec in to mi je bilo v posebno veselje. Nič ne gre čez noč, potreben je čas, izkušnje," je po dobrem tednu dni tekmovalne vtise po Touru zbral Roglič.

Zasavec je imel krizo v Alpah. "Tam me je malo zmanjkalo. Najbolj sem trpel na Alpe d'Huez. A vedno znova me preseneča, da lahko dirkam tako, kot dirkam." 

primož roglič "Moja napaka" Šport Roglič podoživel grozljiv padec v Planici

Francoski navijači so zaradi dopinškega škandala ves čas žvižgali Britancu Chrisu Froomu, na kocnu tretjemu v generalni razvrstitvi. "Ni bilo prijetno ves čas poslušati tega, ko sem vozil ob Froomu. Raje sem videl, da sem jaz spredaj, on pa zadaj," je to komentiral kolesar iz Strahovelj.

Preteklo soboto je Roglič že nastopil na klasiki San Sebastián, dirko je končal s padcem in staknil nekaj odrgnin. "Kolesarji so leteli čez mene in so me udarila kolesa. To je pustilo večje posledice kot moj padec," je pojasnil.

Ni izključil možnosti, da bi se v naslednjem letu preizkusil tako na Giru, kot na Touru.

V torek mu bodo sprejem pripravili še v občini Zagorje ob Savi, tam se bo dogajanje na mestni ploščadi začelo ob 19. uri.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 23:14 06.avgust 2018.

    Čestitam. Upam da se ne bo nekoč izkazalo, da je jemal neke rcnije.

  • res.no 21:35 06.avgust 2018.

    Poklon Primož! Škoda da ni bilo po tv prenosa! Še na mnoge zmage!